Кунчев посети с. Бояджик в опит да убеди учителите за ваксина: Намираме се във война!

България отблизо

Давам си сметка, че не можем безкрайно да издържим с такъв тип мерки, защото на хората им писва и искат нормалния си живот. Това каза главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев, който пристигна в с. Бояджик, за да се опита да убеди учителите да се ваксинират, предаде репортер на Агенция „Фокус“.

„Хората искат да седнат в кафене, да отидат на гости, да отидат на почивка през лятото, а ние им го отнемаме. Да не говорим, че това е по-приемливата част. Има заведения и ресторанти, които не работят от 4-5 месеца. Има нощни заведения, които не работят от 10 месеца. Ами ако и мъжът, и жената са работили в това заведение? Какво става с техните заеми? С какво издържат живота и децата си. Много добре си даваме сметка колко са тежки мерките“, отбеляза той.

„Не можем да идем до всяко село, няма как да го направим. Няма как физически да стигнем до всяко училище. Но когато има случаи и така или иначе де вижда, че хората имат нужда от допълнителна информация, това е добър повод още веднъж да се опитаме да предоставим цялата информация на максимално разбираем език, за да може всеки да си вземе информираното решение“, обърна се Кунчев към педагогическия персонал.

Той призова учителите да използват момента, за да проведат личен разговор с него и да изразят притесненията си.
„Намираме се във война. Помислете си хората на моята възраст, аз съм над 60 години, за целия период стана така, че станахме свидетели на нещо, което преобърна света. Ако преди година някой беше казал, че американският президент ще падне заради тази епидемия, че ще спрат да летят самолетите, че няма да може да мръднете до съседната страна, че цели отрасли ще останат без работа за половин или 1 година, някой щеше ли да повярва? Обаче, това е факт“, отчете доц. Кунчев.

По думите му никой не може да каже, че след като са минали 8 или 12 месеца от началото на епидемията, то тя трябва да приключи.
„Никак не приключваме, за съжаление. Ако гледаме картинката в България, ми изглежда чудесно. На 27-мо място от 30 страни в Европа. Намаляваща заболяемост. Под 500-600 души на човек новозаразени, под 100 души починали. Не забравяйте, че имахме над 200 починали на ден. В същото време едно усещане за недомлъвки, за недоверие. За България 200 души на ден е огромна смъртност“, отбеляза главният държавен здравен инспектор.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *