Лавров предупреди Запада: Не си играйте с огъня, ще се опарите

Свят

Руският външен министър Сергей Лавров отправи предупреждение към НАТО, съобщават руските медии.

„Не си играйте с огъня и не изпращайте войниците си в Украйна. Предупреждаваме ви, ще се опарите“, цитира думите на Сергей Лавров изданието BRICS news в социалната мрежа Х (бивш Туитър).

Москва нееднократно е заявявала, че доставянето на оръжия за Украйна директно въвличат страните от НАТО в конфликта и са „игра с огъня“.

Москва нееднократно е заявявала, че доставянето на оръжия за Украйна директно въвличат страните от НАТО в конфликта и са „игра с огъня“.

Лавров уточнява, че всички товари, съдържащи въоръжение за Украйна, ще станат законна военна цел за Русия.

По думите му САЩ и НАТО пряко участват в конфликта не само с доставки на оръжие, но и с подготовка на кадри на украинската армия на териториите на Великобритания, Германия, Полша, Италия и други страни.

Преди месец Лавров обяви плана на френския президент Еманюел Макрон за създаване на коалиция от държави за доставка на ракети с голям обсег на Киев с цел поразяване на отдалечени цели на руска територия, като „самоубийствен“. И посъветва Макрон, който обяви за възможно изпращане на западни войски в Украйна, че трябва да „използва главата си за по-рационални мисли, които са по-безопасни за Европа“.

В Европа „не всички харесват процеса на продължаване на помпането на Украйна с оръжие“. Освен това има протести на фермери в Полша, Словакия, Чехия, Франция и други страни от ЕС, чиито пазари са пълни с евтино украинско зърно, отбеляза тогава Лавров.

Източник ЕПИЦЕНТЪР

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *