Лари Джонсън: Най-страшното предложение на Русия към Запада предстои

Свят

Бившият анализатор на ЦРУ Лари Джонсън в интервю за подкаста Deep Dive каза кое е най-страшното предложение на Русия към Запада.

Първото предложение на Русия към Украйна бе по-добро, казва специалистът. Сега нещата се промениха.

Сега Русия излиза с по-неприемливо за Украйна и Запада предложение, но което се базира на реалностите от фронта. Руснаците казват: „Добре, ще запазим Донецк, Луганск, Херсон, Запорожието. А вие изтегляте войските си от тези области. И няма да влизате в НАТО»

Украинците обаче не говорят нищо за изтегляне на войските си от новите руски територии.

Те веднага отхвърлят новото руско предложение! «Как смее Русия да предлага нещо подобно? Как може? На какви позиции е тя?», отговориха от Украйна.

Реалността, обаче, е следната: Русия завзе тези четири нови територии, систематично намалява украинските войски и ги заставя да отстъпят. Ако Киев и Западът продължават да се инатят представяте ли си какво ще последва?

Ами много просто.

Следващата стъпка може да е нещо, което руснаците дори не са споменали. Те не казаха нищо за Одеса, не казаха нищо за Киев. А Киев е руски град.

Би било по-добре Западът никога да не забравя за това. Колкото и да го обявяват за свещен символ на Украйна, това не е вярно.

Киев е родното място на християнството в Русия преди повече от хиляда години. По това време не е имало Украйна. Украйна е създадена наскоро.

Путин не спомена за това като предмет на преговорите. Но то беше само, заради желанието му да започнат преговори и да се спре кръвопролитието. Иначе нито Кремъл, нито Русия ще отстъпят от първоначално обявените цели – демилитаризация, денацификация, извънблоков статут за Украйна и пълен неутралитет, както и пълно изтегляне на военните бази на НАТО извън Източна Европа и Балканите. Иначе Руската федерация няма да може да живее спокойно.

Ето защо това, което подлежеше на обсъждане например за Харков, Одеса, Киев и т.н., сега няма да се обсъжда. Гарантирам ви го, казва Лари Джонсън.

Така че следващият етап, когато руснаците се върнат към преговорите, на дневен ред вероятно ще бъде въпросът за безусловната капитулация на Украйна, твърди спецът.

Нито повече, нито по-малко. А други експерти казват, че колкото повече Киев и Западът протакат, толкова по-лоши ще са условията, от които ще тръгнат следващите преговори.

Източник видео

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *