Проф. Витанов: Атаката на Кримския мост е грандиозен провал!

Свят

Ами, развързаха ръцете на Путин да почне да бомби наред в западна Украйна. Да се готвят Киев, Лвов и други градове. Това написа математикът от БАН проф. Николай Витанов в традиционния си анализ за войната, който публикува в социалните мрежи. 

Според проф. Витанов опитите за взривяване на Кримския мост са неуспешни.

 

„Резултат – руската армия действаща в Украйна за пръв път има един главнокомандващ и то не кой да е. Това не е добре за Украйна и украинската армия. Но карай да върви. Я сега малко да се поразправя с моите юрдечета. Какво сте се разкрякали бе. Каквото съм написал, си държа на него.

Писах, че ако украинците превземат Изюм, ще им го призная. Признах им го, ама юрдек чете ли? Писах, че ако превземат Красний Лиман, ще е успех. Ами щом съм го написал, значи е успех. Писах, че ако успеят да задържат 1 месец териториите в Харковска област, ще се смята, че са се закрепили.

Ами закрепили са се. Какво ревете. Нали помните, че си бях нагласил две кофи пепел да си изсипвам на главата и ви писах, че няма да дойде дотам, че да си ги изсипя. И това стана. Я сега да ви питам аз нещо. Колко са загубите на украинската армия по време на тези юруши? Колко? Хайде отговаряйте. „Независимите фактчекери“ да поровят из „независимите украинските сайтове“ и да извадят числото 0, че да мирясам най-накрая. Между другото, юрдечета мои, нали усещате как ви поддържам в разкаяно състояние. Имам май нещо наум. Внимавайте.“, пише Витанов.

„Знаете, че чакам украинския мегаюруш. До изборите в САЩ остава малко време. Много ще е интересно. Гарнизоните на Славянск и Краматорск излязоха на открито и тръгнаха към Лисичанск, готви се атака на Сватово, юрушът към Херсон продължава с всичко налично. Ами гледайте, интересно ще става.

И помнете какво съм ви писал за системата „Таракан“. Системата „Таракан“ опира в плътни отбранителни линии и доближава по-големи градове. Гледаме каква ще я свършат украинските „Гудериани“.

Времето изтича, нали така. Сега или никога – ва банк. Отчитам, че украинците се опитват да нанесат надпрагов удар. Но системата „Таракан“ вече изтощи резервите им – ето – все още имат числено превъзходство, а юрушите запецнаха.

Между другото, въпросът е – кога ще смятаме юрушите за завършени. Ами когато се оправят с новите 30 руски дивизии. Юруш, юруш, превзел територийка, после го изтласкали и оставил 2 корпуса загуби на бойното поле. Да не стане така и да дойде Витанов да пита, за чий беше цялата работа?

То е ясно за чий, обяснил съм ви. Кръвта на украинските войничета трябва да помогне да се насочат американските избори в дадена посока. Ама и Путин знае тази работа. Но затова – друг път.“

Математикът даде информация и за фронтовете, като обсъди положението на 3 участъка.

„Херсон

Групировка на украинската армия – 12 бригади. Недостатъчно – доста отдавна ви писах, че трябват 18 напълно окомплектовани бригади.

Скоро ще трябват много повече. Пуснали са системата „Таракан“ в действие. Загубите, както се и очакваше са огромни. Дължината на франта се скъси и руснаците го уплътниха. Ето – системата „Таракан“ почти опира да голям град – Херсон, отбраняван от плътни отбранителни линии.

Броячът на украинските загуби тук върти бясно от дълго време. При рационално поведение на руските командири се очаква провал на системата „Таракан“ тук. Между другото, украинците наричат системата „Таракан“ с още едно име – „Кървавата лавина“.

Хвърляме части една след друга, леят се реки от кръв, но това няма значение. Няма, няма, докато не свършат резервите. Писал съм ви, пиша ви и пак – на един генерал му идва акъла, когато му свършат резервите. Но като ти дойде акъла, а нямаш резерви, полза от тая работа много няма.

Вчера нищо – опити за атаки и поредно увеличаване на украинските загуби в жива сила и техника. „Кървавата лавина“ тропа на място, а кръвта си тече. Гледаме.

Харков

Групировка на украинската армия тук – 24 бригади. Броячът на загубите тук също върти много яко и затова няма ни думица по украинските сводки. Гласим атака на Сватово и Кременна, та после да се спуснем към Лисичанск.

Ами добре, да видим – имаме 24 бригади плюс системата „Таракан“. Тук са и много „пенсионирани“ военни от натовските армии. Юрушът тук не бива да се отлага – всеки ден забавяне вдига прага на успеха. Промедление смерти подобно – дето е рекъл един голям практик. Резервите са обрани отвсякъде и са насочени тук.

Обаче и тук нещата са запецнали. „Кървавата лавина“ е спряла, но кръвта на украинските войничета тече. Някой ми навира Гудериан пред очите. Какви украински „Гудериани“ какви 5 лева.

Пробиви с малки бронирани юмруци. Много ясно, че ще бъдат удавени в кръв. Писах ви, а мнението не е само мое – украинците използват численото си превъзходство по безобразен начин. И това ще има последствия.

Бахмут

Резервите на украинската армия за поддържане на юрушите покрай Херсон и около Харков намаляват и затова бяха изтеглени части от отбраната на Бахмут.

Резултат – руснаците напредват там. Украинците се надяват, че ще удържат Бахмут. Да, тай е тежко фортифициран. 8 години е окопаван. Трябва да го удържат. Падне ли Бахмут, се открива пътят към Словянск и Краматорск. Чийто гарнизони са хвърлени ва банк в посока Лисичанск.

Идеологическият фронт

Гледате какво става на фронта. Украинската армия е хвърлена ва банк да атакува пък каквото стане стане. Обявяват се грандиозни успехи и старателно се крият загубите.

Иде последният мегаюруш, без оглед на загубите, само и само да има нещо, което де се отчете като успех и да подпомогне демократическата партия на изборите в САЩ. Такова нещо може да бъде превземане на Херсон, Луганск или Донецк. Без оглед на загубите.

Какъв е прагът на успеха – твърде висок според Витанов. Не се очаква да имаме надпрагов удар. Мъчно ми става за украинците, като знам какво ги чака. Руската пропаганда няма особени проблеми.

Територията на Русия се увеличи и сега имаме украинска армия на руска територия от гледна точка на руската пропаганда. Необходимото е направено тук и се очаква неоптималното поведение от гледна точка на математиката на руската армия в тази война скоро да се промени.

От пропагандна гледна точка, руснаците има за какво да се бият и са си постлали за бъдеща пропагандна обработка по посока на инвазия към Харков и Одеса.“

А относно атаката на Кримския мост, професорът е категоричен, че тя не е успешна. Той определи случилото се като „грандиозен идеологически провал“.

„Атаката на кримския мост. Неуспешна. Движението по моста тръгна след по-малко от 24 часа. Грандиозен идеологически провал.

Ами, развързаха ръцете на Путин да почне да бомби наред в западна Украйна. Да се готвят Киев, Лвов и други градове. НАТО да нанесяло превантивен ядрен удар по Русия. Ами, ами. НАТО ще брани натовската територия, Русия няма да напада.“

Проф. Витанов сподели, че мнението му за Украйна не се е променило.

„Мнението ми си остава каквото беше – Украйна не води добре тази война, украинските войничета се утилизират за осъществяване на чужди интереси.

Юрушите ще доведат до изтощаване на резервите. Състоянието е неравновесно – Украйна е на системи и се крепи на натовските пари и доставка на оръжие и наемници.

Това неравновесно състояние обаче няма да продължи безкрайно. Когато пушечното месо започне да свършва и наемниците почнат да понасят големи загуби, системите на пациента се очаква да бъдат изключени.

Писал съм ви – пиша ви и пак. За едно магаре не е добре да се навира между атовете. Атовете ще се разберат, а магарето ще бъде наритано яко и от него може да не остане много.“

Той заключи с думите, че предстоят интересни събития през следващите дни. Според него чакаме „мегаюруш“ и масирани въздушни удари по украинската критична инфраструктура и центрове за взимане на решения от страна на руснаците.

„Нека вирусът и войната стоят далеч от вас“, пожела Витанов.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *