Лена Бориславова: Обувките на Денков са подходящи за външен министър. Цял свят го уважава!

България отблизо
„Няма договорка за външно министерство. Фиджи, Самоа и Катар са единствените страни, които съвместяват позициите на премиер и външен министър. Няма европейска държава, която си позволява подобно нещо.“

Това заяви Лена Бориславова от Изпълнителния съвет на „Продължаваме промяната“ в ефира на Нова телевизия.

 

Бориславова на няколко пъти наблегна на обстоятелството, че подписано споразумение за МВнР няма, независимо, че в управленската програма е ясно записано, че акад. Николай Денков след ротацията става вицепремиер и министър на образованието. ПП обаче настояват той да оглави Министерство на външните работи.

 

„ГЕРБ имат всички регулатори и цялата държавна администрация, която не може да бъде сменена за секунда. Във всяка областна администрация имат поне един заместник, ако не управител“, каза още Бориславова и уточни:

„Ако ГЕРБ твърдят, че нямат министър, да сменим Калин Стоянов“.

 

Според члена на Изпълнителния съвет на ПП профилът на акад. Николай Денков е на един успешен премиер, който е признат от всички световни лидери и напълно изпълва обувките на външен министър.  
„Всеки трябва да ходи според примера и легитимацията. Видяхме че Борисов има такава в Унгария. Лидерите на ПП-ДБ имат своето признание от световните лидери и имат поименна покана на високо ниво“, допълни тя.

„На хората не им е от значение на кой му се пътува, а да се намери работещо решение. Това поведение на ГЕРБ с многострадалните заклинания е с цел да ни изпратят на нови избори“, категорична бе Бориславова и поясни, че не участвала в преговорите, но имала информация, че от ГЕРБ поставяли на масата „отявлени“ имена от партията за министри.

 

Относно избора за председател на Столичния общински съвет Бориславова отбеляза следното: „Трябва да се спре това, което се случва, да се вземе решение и СОС да заработи. Защото, ако искаме да има резултати, трябва да се работи.“

Tagged

1 thought on “Лена Бориславова: Обувките на Денков са подходящи за външен министър. Цял свят го уважава!

  1. Толкова голямо уважение че чак го посрещнаха краварите с топовни залпове и почести

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *