Летецът Димитър Стоянов: Самолетът Ф-16, който купуваме, е със способности, използвани до 1913 година!

България отблизо

Бойните способности на американския Ф-16, който купуваме, са от 1913 година, когато отивахме до Одрин, пускахме бомбата и се прибирахме.

Не е имало битка срещу Ф-16. Президентът Радев не се бореше срещу Ф-16. Това, което искахме е  честна, открита процедура с ясни правила. За да се видят качествата, недостатъците и цената, която ще платим за голямата липса на съвременни бойни способности.

Днес от зам.-министър Запрянов научаваме, че има изменение на ситуацията, подготвена от МО.

Ние ще получим изключително скъп самолет с ограничени възможности.

Преговорният екип какво е постигнал?

Има ли въоръжение „въздух-земя“, има ли бомби с лазерно насочване? Не! Има свободно падащи бомби.

Въоръжението на самолета е изключително слабо!

Видял съм договора и на базата на това мога да кажа, че са намалени двигателите.

Рискът за намаляване на програмата е огромен!

Това разкри Димитър Стоянов, началник на кабинета на президента Румен Радев, в предаването „Лице в лице“ по БТВ.

Той разби на пух и прах сделката и остро разкритикува преговорния екип, който не е защитил предварителните договорености.

Въоръжението, което купуваме, е изключително слабо, подчерта полк. Стоянов, като добави, че логистичният пакет също е значително орязан при сделката.

Самолетът може да стане след като го осъвременим, не ми харесва начина, по който подходи българското правителство, подчерта полк. Стоянов.

Американската страна е казала, че съществува известен риск, разкри той пред Епицентър.

Тъй като няма да бъдат закупени високоточните оръжия, летателният състав няма да бъде обучен сега, а когато бъдат закупени оръжията. И затова цената на сделката ще расте невероятно, заяви началникът на кабинета на президента Румен Радев.

istinata.net

Tagged

2 thoughts on “Летецът Димитър Стоянов: Самолетът Ф-16, който купуваме, е със способности, използвани до 1913 година!

  1. В Република България е Обществена таина че всики Обществени поръчки на всички нива във. Държава та ни са коронпирани зделлина 100%.Без значение коя партия е на власт.Затова все повече Българи ще емигрират.Неоходи ми са спешни мерки за изкореняването на корупцията още от Баи Тошево време.!!!Това е наи големия проблем на България ,които доиде на влас. Наследява корупционите зделки и на партино ниво си партнират на пазарлък без проблем .Има решение на проблема трябва да се вземе Немския модел на уптавление по всички нива но затова е нужна Революция без жертви,Обяване на Воено положение+ служебно експерно Правиъелство от учени и доказали се експети ,Електроно Правителство ,кандидастване с прект към Евро Комисията за винансиране на нов начин на управление ма Държавата JMP добрата производствена практика.0Благодаря за думата.

  2. Гледах предаването и думите са изопачени. Точният смисъл на казаното беше, че самолета е добър, но оборудването с което е окомплектован , ще позволява използването му за бомбардиране както 1913 г. Тоест с свободно падане на бомбите.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *