Лидерът на „Възраждане“ каза какво следва от тук нататък и обясни кой е единственият човек, проявил здрав разум!

България отблизо

Всички знаем какво ще последва оттук нататък – затваряне, задължителна ваксинация. Това заяви пред bTV лидерът на „Възраждане” Костадин Костадинов.

„В момента съм под домашен арест. Пред дома ми днес около 10-15 пъти минаваха полицаи, може би в очакване да изляза навън”, съобщи той.

По думите му единственият човек, проявил здрав разум днес по време на протеста, е здравният министър проф. Асена Сербезова.

„Поведението й бе най-мъжкото. Намери сили, смелост и мъжество да покани протестиращите и пред МЗ нямаше сблъсъци. Това искахме да се случи и с министър-председателя”, каза още Костадинов.

„За мое голямо съжаление има пострадали и вината е на управляващите. Помолих премиера за диалог, но такъв ми бе отказан.
Един медицински проблем се превърна в политически.

Човек със зелен сертификат заразява. Хора с ваксини са под карантина. Къде е смисълът да налагаме ограничения? Води само до икономически вреди. Принуждава хората да се ваксинират, за да ходят на работа”, отсече лидерът на „Възраждане”.

„Вчера си направих тест, днес пак – отрицателни са. Аз съм отрицателен, а съм под карантина”,  добави той.

Той бе помолен да коментира и грозната случка, която се разигра на протеста с екип на bTV.

„Чух, че е имало напрежение на протеста с журналисти, но неслучайно сме на 112-о място по свобода на словото и огромна част от медиите не са обективни.

Ризова показа разкъсания микрофон на журналисти на телевизията, а по скайпа Костадинов уточни: „Не мога да го видя заради гледната точка на камерата“.

„Разкъсан микрофон, вследствие на подложени на вербален и физически натиск момчета и момичета“, каза още Ризова.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *