Лидер на партия обяви от какво имат нужда България и Европа! Ще се ШОКИРАТЕ!

България отблизо

Европа има нужда от реформа. Това обяви съюзникът на ГЕРБ и лидер на почти изчезналата партийка СДС, Румен Христов, в „Денят ON AIR“.

Според него, Европейският съюз трябва да бъде съхранен във вида, в който е създаден.

Въпросът е там, че тези две „послания“ си противоречат и взаимно се отричат. По простата причина, че може да бъде направено само едното от тях. Може или да се реформира ЕС, или да се съхрани във вида, в който е създаден. Но е невъзможно да бъдат направени и двете неща едновременно. Явно, този съюзник на Борисов и ГЕРБ, говори за реформи, защото народът иска това. А иначе, неговото истинско желание е съвсем друго.  ЕС да продължи да ни убива. Бавно и мъчително.

Нещо повече. Румен Христов иска ЕС да бъде съхранен във вида, в който е създаден. Нека, обаче, напомним на този „лидер“, че така нареченият „Европейски“ съюз бе създаден като обединение за производство на въглища и стомана. Значи Румен Христов иска, ЕС отново да се върне в старото си състояние и да се превърне във…въглищарски съюз.

Но това, както и да е. Сигурно е грешка на езика. По-страшното е, че Румен Христов, и такива като него настояват, ние веднага, колкото може по-бързо, да влезем в Шенген и Еврозоната. Той дори твърди, че поскъпването при приемането на еврото щяло да бъде в рамките на няколко стотинки.

Ами нека да го попитаме тогава защо Италия и дори Германия искат да се откажат от еврото?! Защо Великобритания не само е извън Еврозоната, ами направо напуска ЕС?! Защо има страни като Хърватия, Чехия, Дания, Унгария, Полша, Румъния и Швеция, които не са приели еврото и нямат намерение да го приемат?! Нека го попитаме защо след като имаме валутен борд и българският лев е вързан за еврото, защо трябва да ликвидираме последния фактор, който крепи българския суверенитет?! Между другото, същия въпрос задава и бащата на валутния борд, американският професор Стив Ханке.

А приказките, че нямало да има поскъпване са чиста проба спекулация. Защото опитът учи, че във всички страни, които приеха еврото се случи драстично поскъпване. „Корифеят“ на СДС мълчи и по въпроса какво ще стане с пенсиите и заплатите при смяната на лева с евро. Защото тогава заплата от 600 лева ще стане 300 евро. А за пенсиите изобщо да не говорим. Е, пита се в задачата, как хората в България ще оцелеят при двойно по-малки заплати и пенсии и двойно по-големи цени на стоките, дори на тези от първа необходимост?!

Истината е, че Западът се вбесява, че въпреки жестоките рестрикции срещу България през последните 30 години и въпреки пълното унищожаване на нашата икономика, ние все още оцеляваме и нямаме намерение да изчезнем. Затова, Брюксел, чрез своите платени подлоги, непрестанно ни внушава, че трябвало да приемем еврото, със смешните аргументи, че така нямало да има нужда да се превръщат левовете в евро и обратното. И че контролът върху банките щял да бъде по-голям. Ами че какво пречи и сега на Брюксел, който тотално командва Борисов, да упражнява и контрол върху банките в рамките на Механизма за сътрудничество и контрол?! Нищо не му пречи. Но въпросът не е в контрола или в нещо друго. Цялата работа е в поредния опит на Запада да унищожи жилавия български народ.

Ето затова ни искат в Еврозоната. Затова адвокат Владимир Шейтанов, въпреки всичките си кусури, каза, че Еврозоната е гибел за България.

И това е истината. Жестока, коварна и гибелна. Но истина. Затова, трябва да бягаме от този  западен съюз. Колкото може по-далеч. И колкото може по-близо до Русия.

Автор Иво Македонски, istinata.net

Tagged

1 thought on “Лидер на партия обяви от какво имат нужда България и Европа! Ще се ШОКИРАТЕ!

  1. Аман от русофили и русофоби! Ако Европейският съюз е толкова лошо нещо защо тогава масово всички българи емигрират натам, а в роден Булгаристан няма много чужденци желаещи да живеят на това място?! Никой не бяга от доброто, а бяга от лошото и понеже българите масово бягат всъщност от корумпираната управа на нашата псевдо държава следва и логичният извод, че Булгаристан не е добро, а е лошо място за живот. И Причината не е ЕС, а са престъпниците, които са на власт, т.е. корумпираните ни булгаристански политици(и сини, и червени и каквито и да са на цвят), които са като канцерогенно образувание в тялото на България!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *