Лорер притеснен: Търсим още 6 гласа за правителството. Не купуваме депутати, кой го измисли?

България отблизо

Няма промяна в официалното положение. Онези депутати от ИТН, които излязоха и обявиха подкрепа за нас, са тези които ще ни подкрепят. Това каза пред bTV вицепремиерът в оставка Даниел Лорер по повод търсената подкрепа за нов кабинет начело с Асен Василев.

„Още 6 гласа са необходими, за да има 121 депутата“, заяви той.

 

По думите му, управляващите са наясно, че 121 депутати не са достатъчни за стабилно управление.

„Не купуваме депутати, не купуваме съвести, не купуваме хора. Тези, които се оплакват, явно се чувстват там в свои води“, каза той относно обвиненията, че управляващите си купуват депутати, които да гласуват за новото правителство.

„За разлика от тях, за нас парламентът не е магазин“, добави той.

Лорер обяви, че новата програма за бъдещото правителство е почти готова. „КОНПИ е номер едно в тази програма“, разкри той.

По отношение на промените в средствата, отпуснати на България по Плана за възстановяване той каза: „Тази актуализация за България показва, че ние сме се справили малко по-добре, отколкото се очаква“. Според него трябва да стане ясно защо опозицията иска да спре получаването на тези средства изобщо, които, по думите му, ще са по около 2000 лв. на човек.

Лорер каза, че „дълбоко се съмнява“ Кирил Петков да е търсил Костадин Костадинов от „Възраждане“ за подкрепа.

Относно предлагането на Асен Василев за бъдещ премиер Лорер каза: „Самият Петков предложи тази смяна. Аз смятам, че това е изключително достойна постъпка“.

По думите му, рокадата не е направена заради ултиматума на БСП: „Ние получавахме ултиматуми и преди това“.

Според него няколко месеца след изгонването на руските дипломати политическият живот у нас ще стане много по-спокоен. Относно това дали ще стане ясно кои са хората, получавали по 4000 лв., за да разпространяват руска пропаганда от нас, той каза, че се надява, че това може да бъде осветено, но силно се съмнява, че ще се случи при липсата на прокуратура, която да разследва такива въпроси.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *