Лоша новина за Цвета Караянчева: Вижте какво й сториха!

България отблизо

Шефката на Народното събрание Цвета Караянчева е дълбоко разстроена.

Рано сутринта в сряда журналистът  Димитър Байрактаров връчи официално питане към председателката на парламента  с искане за отговор – каква й е заплатата, колко лева представителни пари получава на месец, колко безотчетни и колко за командировки. ,

Направих това запитване, тъй като не на всеки е разрешен достъпа до информация, която би трябвало да е публична. Зная, че в парламента не се получават само заплати, а се вземат още доста пари от джоба на данъкоплатеца за допълнителни стимули и плащания, които са доста сериозни суми.

Искам избираелите да знаят действителните суми, които получават депутатите и най-после да разберат колко им струват наистина тези 240 души в парламента, задено с всичките им служебни обеди, вечери, срещи, разходки и целия им разкош.

Аз имам представа от парите, които се изливат в бездънната яма, наречена парламент, но не искам да бъда голословен. Затова ще покажа на всички документ, който нямат право да ми откажат. А ако откажат да ми го дадат, още по-зле, каза Байряктаров.

Преди три дни политиците вдигнаха цената на електричеството, парното и топлата вода, на газта, а задено с това и на доста хранителни стоки и услуги.  В същото време доходите на хората се повишават символично, не мърдат, подиграха се и с пенсионерите с мижавото увеличение на пенсиите им, а работещите и това не получиха. Но в същото време се увеличаха тайно заплатите на депутатите.  Затова поисках от Цвета Караянчева да ми предостави фишовете си, за да могат хората да видят с колко се е увеличила нейната заплата през последните месеци и сега.

Поисках да ми даде и официална  информация  и за  други сериозни благинки, влязли в джоба й, за които хората не знаят.  Караянчева трябва да ми предостави по закон тази информация. Ако не го направи, ще значи, че ГЕРБ не спазва законите и не желае да се отчита пред народа.

Според свидетели, председателката на НС била бясна от връченото й искане и в момента се съветвала с адвокати как да прикрие доходите си, твърдят депутати.

Tagged

5 thoughts on “Лоша новина за Цвета Караянчева: Вижте какво й сториха!

  1. Г-н Байряктаров, ще е чудо ако получите точно това, което сте поискали от нейно „величество“ парламентарната шефка! И половината да обяви от това, което взема пак ще е много за нас пенсионерите. „Благодаря“ на господата управници за 14 лв. над пенсията ми. Чудя се и се мая де ще ми излезе края? Толкова много пари какво ли да ги правя???

  2. Поздравления г-н Байрактаров ,много се надявам да получите адекватен отговор. Темата за заплатите на народните представители е добре да се дискутира , на фона на несвършената им работа.

    Големият проблем в РБ е, че не сме единни и не контролираме дейността на избраниците ни в Парламента. Дори не се замисляме как ни ограбват ежедневно със заплатеното им бездействие.Надеждата ми е да се събудим и да поискаме обяснение с какво са заслужили високите си заплати.

  3. Баси бозаджийската статия.. Дано не получава заплата автора, че това си е кражба от работодателя му..

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *