Луд скандал по върховете! Борисов разпусна парламента!

България отблизо

При втория опит за регистрацията парламентът не събра кворум , за да започне заседание и днес няма да работи, предаде Агенция „Фокус„.

 

В зала се регистрираха 112 народни представители, при необходими 121. При тази ситуация председателстващият заседанието Емил Христов закри пленарното заседание.

 

Вторият опит за регистрация се наложи, тъй като в началото на пленарното заседание в зала бяха установени 106 депутати.

 

По програма народните представители трябваше да разгледат проект на решение за удължаване на срока на работата на Временната анкетна комисия за НАП.

След изчерпване на законодателната част беше предвидено да започне петъчният парламентарен контрол, в който трябваше да вземе участие премиерът Бойко Борисов.

Участието му беше широко разпространено в медиите и си противоречеше със следващата новина

Премиерът Борисов ще отреже лентата на новите 9 км. от магистрала „Хемус“ , които вече са готови и днес ще пуснат движението между Ябланица и Боаза. 

Инспекция на трасето, непосредствено преди пускането на трафика, ще направят министърът на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова, заместник-министър Николай Нанков и председателят на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“ Георги Терзийски.

Така Борисов не може да се раздвои и да бъде на две места едновременно. Между парламентарен контрол и рязане на лентички, той естествено предпочете лентичката.

За да не излезе, че не се е явил на парламентарния контрол, той просто е наредил на част от своите депутати да се разсеят и да не отидат на работа.

Най-остро реагира Корнелия Нинова, на чиито въпроси щеше да отговаря премиерът:

„Премиерът Борисов удари дъното като нареди на депутатите си да не идват на работа и да провалят кворума“, отсече лидерът на БСП Корнелия Нинова, цитирана от Фокус. „Два неуспешни опита за регистрация. Били сме свидетели на всякакво шикалкавене от страна на премиера Борисов, но днес той удари дъното.  Нареди на депутатите си да не идват на работа, да провалят кворума, за да не дойде да обясни защо корупцията на неговото правителство провали бъдещето на България в Шенген.  Понеже го чух в едно предаване да казва, че бил дошъл и мен ме нямало. Един път се е наложило да ме няма.  От началото на това народно събрание всички мои въпроси и питания, всички до един – ето ги, се връщат от министър-председателя с отказ да не отговаря поради некомпетентност“, заяви Нинова.

 

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *