Любен Дилов се изцепи: Няма по-добър държавник от Борисов! Скоро всички ще разберат! А Радев ще загуби!

България отблизо

Нито една от темите, които бяха обсъждани в парламента, са от някаква важност. Съдебната реформа, кой кого е бил на протестите, сигурно са много важни теми, но не са толкова колкото следващата вълна на ковид, мерките за бизнеса, увеличаване на пенсиите и с кой фискален резерв ще го направят. Това каза пред Нова тв Любен Дилов-син, който е част от парламентарната група ГЕРБ-СДС в 46-я парламент.

„Финансовият министър не вижда скоро това да се случи, за разлика от Мая Манолова. Правят огромна услуга на ГЕРБ в момента. Не виждам нашите опоненти да са много мобилизирани. Картите с черепите на ДПС спасиха БСП от изчезването“, допълни той.

„Има много сериозни проблеми, с които спешно трябва да се заемат. Служебният кабинет пропиля много ценно време. Над 60% от населението обаче най-вероятно ще е болно от ковид през есента. Всеки ваксинационен център има избор от всички ваксини. Извън политическата веселба да кажем на хората: Моля, ваксинирайте се. Никой не е умрял от ваксини. Умряха неваксинираните“, каза още Дилов-син.

„Помните ли какви проценти одобрение имаше първите месеци правителството на Борисов. Желанието за бърз реваншизъм и да се изпере миналото на някои хора може да опропасти важните работи“, обясни той. 

„Стискам палци да стане този кабинет. Осама бин Ладен да влезе в този кабинет, пак е по-добре. Всеки кабинет би бил по-добър от това положение, което е в момента. Виждаме неизправни и нелогични действия. Президентът Радев се държи все едно няма нищо общо с този кабинет.

Трите партии, които се заявиха като партии на промяната, ще получат подкрепа от ДПС. Нищо драматично няма в това. Близо половин милион турци гледат България. ДБ много се стараят да оставят усещане, че искат кабинет без ДПС“, заяви Дилов-син.

Според него, мястото на политическата игра е именно в парламента.

„В момента с моите думи аз много помагам на г-н президент, защото най-ужасния сценарий за него е избори 2 в 1. Ако той разчита на издигането от БСП на своя кандидатура, не е никак добре. Всяка партия ще издигне кандидат. Аз не мисля, че Радев е спечелил от нещо.

Това е президентът, който е разделил хората по най-драстичен начин. Позволете ми да бъда скептичен от изхода на президентските избори за него“, заяви той по повод идващите президентски избори.  

Любен Дилов-син коментира и живото включване на експремиера Борисов в събота.

„Това е типичният начин за свободно говорене на Борисов. Този човек 13 години беше наричан как ли не, включително и от мен. Позволете му и той да нарече някого.

Ако детеродните ни органи бяха толкова къси колкото паметта, щяхме да изчезнем като нация. Последните 30 години са най-щастливите в историята на българския народ. Това са най-мирните и най-спокойните години“, смята Дилов-син.

„Да получаваш ритник от човек на когото си купил обувки не е новост за Тошко Йорданов. В тази парламентарна група има хора с много повече качества, които да изпълняват неговите функции. Тепърва ще видят какво е някой да си прави майтап с теб. Вярвам в добрите им намерения. Аз познавам тези хора и знам, че нямат задни мисли“, обяви той.

„Този кабинет остави усещането, че е писан и направен някъде другаде, което не го прави лош. Аз бях изненадан не от представения кабинет, а от бързината, с която го оттегли. Трябваше да даде 4-5 дни за дебат. Никой не знаеше какво смята да прави ИТН и когато г-н Трифонов избърза да го покаже този кабинет, трябваше да кажат каква програма имат и после да се определя другото“, каза той.

„Споровете на политическия терен не помагат на бъдещето. Махането на главния прокурор и закриването на спецсъда сигурно са много важни за г-н Христо Иванов, но за другите хора в момента не са толкова важни“, каза още Дилов-син.

„Не знам този пъстър парламент как ще се справи с казуса Северна Македония. Виждам как се справяше Бойко Борисов. Добър, лош, прост, но се справяше“, завърши той.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *