Макрон направи нещо, което може да срине Запада! Ето какво се случи!

Свят

Президентът на Франция Еманюел Макрон призовава за нов глобален икономически ред, заклеймявайки „безпрецедентната криза“ в пазарната икономика. 

Това съобщава информационната агенция „Асошиейтед прес“.

На фона на напълно провалените  американски търговски политики, Макрон заяви, че пазарната икономика е станала твърде финансово ориентирана и е започнала да създава неравенства, които „разклащат нашия политически ред„. Той призова за глобално „преосмисляне“ на стария световен икономически ред, но не говори подробно по темата.

В дълга реч пред дипломати Макрон каза, цитиран от news.bg, че „живеем в края на хегемонията на Запада“ в света, отчасти в резултат на „грешките“ на Запада през последните столетия.

Всъщност Макрон явно не е разбрал, че именно пазарната икономика доведе доведе до края на западната хегемония. Понеже след падането на Берлинската стена, Западът си помисли, че е победил всички. И пристъпи към своя стар и коварен план да унищожи и приятелите, заедно с враговете. Така се стигна до рестрикциите срещу Гърция. И до сриването на икономики като Италия, Испания и Португалия. Да не говорим за източно европейските страни, които бяха подложени на тотално изтребване. Западната финансова върхушка , заедно с транснационалните корпорации разгромиха няколко държави от Близкия Изток и Африка като пуснаха вълната от мигранти да залее Европа. И най-вече богатите западни страни с явното намерение да подложи на унищожение тамошното население.

Либералната пазарна икономика вече беше свършила своята работа в източноевропейските страни. И техните икономики бяха почти унищожени. И понеже тази безпрецедентна криза засегна най-много Франция и другите западни страни, че дори и Германия, Макрон бе набелязан да озвучи тяхното „извинение“ към народите, които понасяха безбройните удари на либералната западна „аристокрация“. Само че на никой не му трябват извинения. Хората искат спокоен и достоен живот.

Затова се наложи френският президент да каже част от истината. Че пазарната икономика е в безпрецедентна криза. Че тя работи срещу хората. И че е дошъл краят на западната хегемония. Само не спомена, че либералната пазарна икономика е направена така, че да работи срещу народите. И да обогатява единствено върхушката. И че точно затова европейските народи се обърнаха към Русия. И това доведе до края на западната хегемония.

Защото Русия се оказа много по-могъща от Запада. А Русия и Китай станаха нощния и дневен кошмар на САЩ и неговите западни сателити.

istinata.net

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *