Макрон уплашено: Путин има намерение да превземе цяла Украйна!

Свят

Френският президент Еманюел Макрон смята, че „най-лошото предстои“ в Украйна след 90-минутен телефонен разговор с руския си колега Владимир Путин, който изглежда има намерение да завладее „цялата“ страна.

 

Това заяви помощник на френския лидер, който пожелал да остане анонимен.

Помощникът определи коментарите на Путин като „шокиращи и неприемливи“, предаде БГНЕС.

„В това, което ни каза президентът Путин, нямаше нищо, което да ни успокои. Той показа голяма решимост да продължи операцията“, продължи съветникът на президента.

Той добави, че Путин „иска да поеме контрола над цяла Украйна. По собствените му думи той ще проведе докрай операцията си за „денацификация“ на Украйна“.

„Можете да разберете до каква степен тези думи са шокиращи и неприемливи“, каза помощникът.

Макрон също така е призовал Путин да избягва цивилни жертви и да даде възможност за хуманитарен достъп.

„Президентът Путин отговори, че никой не напада цивилни граждани и цяла Украйна може да го потвърди, стана ясно от думите на помощникът, който добавил, че Путин категорично е отрекъл, че руските военни са атакували гражданската инфраструктура в Украйна.

Макрон отново ще настоява за допълнителни санкции срещу Русия, за да увеличи цената за инвазията, каза помощникът, като същевременно отрече открито напрежение между двамата.

„Президентът Путин има начин на говорене, който е много неутрален и много стерилен. Понякога той показва признаци на досада, но по принцип нямаше открити признаци на напрежение по време на размяната на мнения“, каза помощникът.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *