Мария Габриел: На 6 март ставам премиер и ще оправя България

България отблизо

„След 6 март ще стана премиер. Дотогава е важно министрите да показват резултати. Сега се прави анализ за работата им. Имаме управленска и законодателна програма. Екипът на изпълнителната и законодателна власт трябва да си сътрудничат по темите за Шенген, еврозоната, борбата с инфлацията, пътната безопасност. Това ще бъдат основните критерии, по които ще се оценява работата на министрите. За МВнР искам постигнатото да бъде надградено. България излезе от международната изолация. Вече сме част от решенията в Европа“, каза вицепремиерът Мария Габриел пред Нова тв. Тя участва в международния икономически форум в Давос.

 

„През 2024 г. 40 страни по света ще гласуват на избори. Трябва да бъдем много внимателни. Има теми, по които трябва да имаме своята позиция. Ще говорим за миграция, икономика, енергетика, изкуствен интелект. В последните месеци имаме ясна позиция по всяка тема“, каза Габриел.

 

Тя е категорична, че през тази година ще бъдат премахнати и сухопътните граници за България по Шенген, а следващите месеци са ключови за България със законодателството.

Tagged

1 thought on “Мария Габриел: На 6 март ставам премиер и ще оправя България

  1. Който започне сам да се хвали ,значи за нищо не хо бива ТИ АКО БЕШЕ СТОКА НЯМАШЕ ДС ТЕ МАХНАТ ОТ ТЪПИЯ ес ЗАЩОТО КЪДЪРНИТЕ СТОЯТ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *