Мария Захарова категорично: Западът няма думата за Втората световна война! Нито за Червената армия!

Свят

Москва призовава западните страни да не изопачават историческите факти и да се ръководят от международното право в своите оценки. Това съобщи в сряда официалният представител на руското външно министерство Мария Захарова.

В свое изказване, направено на традиционен брифинг, тя отбеляза, че „ през цялото следвоенно време, Съветският съюз и неговите съюзници пазеха света от глобална катастрофа, огромна диващина и пълно озверяване. Те удържаха експанзията, която с всички сили се опитваха да реализират вождовете на либералната евроатлантическа хегемония. 

„Призоваваме западните страни да спрат да изкривяват историческите факти, да изоставят курса за подкопаване на съществуващата международно правна система, да се ръководят в своите оценки от международното право, в което резултатите от Втората световна война са еднозначно установени. Ние призоваваме още Западът да престане да принуждава страните от Източна Европа да пренаписват историческите факти за великата битка на съветските и европейските народи срещу фашистките окупатори.

Официалният представител на руското външно министерство припомни, че Съветският съюз помогна за решаването на много въпроси в областта на регионалната сигурност и свободата.

Процесът на деколонизация! Какво общо имаше либералният световен ред с този процес? Именно Съветският съюз даде тласък на процесите на деколонизация в Азия, Африка, и Латинска Америка. И също така помагаше за регионалната сигурност в Европа като в същото време с много свои ресурси подпомагаше усилията да се възстанови икономическата инфраструктура на страните от Източна Европа, която беше унищожена от войната “, подчерта Захарова.

Тя добави, че в Русия постоянно ще напомнят на Запада за това.

„Те не искат да си спомнят за това, че СССР и Русия освободиха европейските страни от фашизма. Това не им е интересно. Понеже то напълно отрича мита за либералния световен ред и ползите, които той уж бил донесъл на човечеството. Но явно е било нужно да  напомняме на западните страни за решаващата роля на Русия и съветските народи в разгрома на фашизма. И непременно ще им го напомняме. Защото след тази вакханалия, която се състоя във Варшава, и която нарекоха „тържество по повод 80 години от избухването на Втората световна война“, ние нямаме друг вариант „, обобщи Мария Захарова.

istinata.net

Tagged

3 thoughts on “Мария Захарова категорично: Западът няма думата за Втората световна война! Нито за Червената армия!

  1. Войната беше между обединените Евроатлантически държави срещу СССР.Замислена като война за унищожение на СССР…и подчиняване на Русия-т.е.нейното унищожение като държава.Единствения победител е СССР,а победените са на първо място Великобритания,следва САЩ и едва на трето място е Германия-като подизпълнител.Европа изгуби войната!

  2. Да празнуваш с агресора , с убиеца си факта , че от датата 1 септември 1939 година са започнали на твоя територия да убиват масово жени , деца , старци и да разрушават държавата ти е заболяване или тотална шизофрения . Вече за мен поляците са шизофреници . Няма друга дума – жертвата да кани и празнува заедно с палача си унищожението си

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *