Мария Захарова коментира на думи на Ал Гор и Доналд Тръмп. Сега ли се сетихте?

България отблизо

Говорителят на външното министерство Мария Захарова коментира в канала си в Telegram думите на бившия вицепрезидент на САЩ Ал Гор за „счупената демокрация“ и думите на бившия президент на САЩ Доналд Тръмп за съществуването само на два пола.

„Удивително. Гор е демократ. Тръмп е от републиканците. И двамата едновременно обявиха две революционни неща за Съединените щати: американската демокрация е унищожена и има само два пола – мъжки и женски. Започнаха да се досещат за някои неща, вероятно“, казва Захарова.

По-рано в интервю за NBC Гор, който е служил в администрацията на Бил Клинтън, каза, че „общественото мнение се променя и нашата демокрация е разрушена“. Той отбеляза, че за да се реши климатичната криза, „е необходимо да се обърне внимание на кризата с демокрацията“. Според Гор по същата причина „изглежда невъзможно Конгресът да приеме забрана на бойни оръжия, автомати, които се използват за убиване на деца в училищата“. Бившият вицепрезидент добави, че „имаме правителство на малцинството“ и че „ситуацията се влошава“.

Тръмп каза на студентска конференция във Флорида, че в света има само два пола – женски и мъжки. Публиката посрещна думите му с бурни аплодисменти.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *