Мария Захарова разнищи новата „шпионска“ афера! Вижте как!

Свят

Говорителката на руското външно министерство Мария Захарова определи като „редовна провокация преди важна среща“ предполагаемата шпионска афера в Сърбия, в която се споменават руски разузнавач и сръбски агент, предаде ТАСС, цитиран от dnes.dir.bg.

„Предстоят ни контакти на високо равнище. Вече сме свикнали няколко дни преди такива контакти да се появяват „интересни“ сюжети, които се представят като сензации. Минава време и всичко или се опровергава, или се оказва набързо скалъпена провокация. Очевидно задачата на авторите на това видео са били провокационни действия, опит да се настроят хората по определен начин преди редицата разговори, срещи и визити“, каза Захарова, коментирайки публикуването на запис, на който руски разузнавач дава пари на предполагаем сръбски агент, чиято самоличност не се разкрива.

Захарова подчерта, че руското външно министерство редовно се среща с подобни случаи и могат да се дадат десетки примери, когато преди или след официални посещения са правени „подобни провокации“.

Мария Захарова е абсолютно права. Нека си спомним, че правителството на Борисов направи провокации дори на самия Владимир Путин като го обвини, че казал как македонците са създали кирилицата, а не българите. Тогава руският президент бе на посещение в Македония и каза, че славянската писменост е дошла от македонската земя. Нашите русофоби веднага гракнаха, че това не било вярно. Но то е факт, понеже старобългарският учен Климент Охридски създава кирилицата в Охридската книжовна школа. А русофобите нарочно забравят да споменат, че „македонската земя“ тогава се намират в пределите на огромната българска държава.

Да си припомним още, че когато руският патриарх Кирил дойде в България, русофобите отново спретнаха изкуствени скандали. Ами не обвиниха ли и председателя на Национално движение „Русофили“ Николай Малинов, че бил шпионирал за Русия?! Въпреки че той като русофил, никога не е имал достъп до някакви тайни на НАТО или ЕС. Да не говорим, че такива „тайни“ в България просто няма.

Тоест, както споменава Мария Захарова, винаги когато славянските държави в Европа активизират своите контакти с Москва, русофобите спретват скандали. Но времето минава, и накрая се оказва, че всичко е предварително планирана провокация, която няма нищо общо с реалността.

istinata.net        

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *