Мартин Димитров изплака: Ако изпуснем влака за еврозоната сега, ще чакаме още години. Партии пречат да се развиваме по европейски

България отблизо
Цените на “Гражданската отговорност” няма как да скочат с промените в Кодекса за застраховане, засягащи т.нар. “Зелена карта”, защото цената й зависи от много фактори, заяви от трибуната на Народното събрание икономистът от “Демократична България” Мартин Димитров. Може да поскъпнат, но не чак толкова много.
По думите му, ако тези промени не бъдат приети, ще изпуснем влака за еврозоната, а следващата ни възможност може да бъде след много години.

“Следващата покана може да е след години и цената може да е убийствено висока. Еврозоната значи да сме в центъра на вземане на решения на ниво ЕС, да не бъдем във втората или третата скорост, а да сме в сърцето на блока”, заяви Димитров. 

Вчера темата стана повод за напрежение между депутати и застрахователи. От „Демократична България“ и „Продължаваме промяната“ настояват да се приемат измененията, които сега са една от пречките за влизането ни в Еврозоната. ГЕРБ, БСП, ДПС, „Възраждане“ и „Български възход“ са против, защото според тях именно това ще вдигне цените на “Гражданската отговорност” и то до 600 лева.

“На думи много хора в това НС се изказваха за това какви привърженици са за това България да влезе в еврозоната. На дела обаче продадоха мача два пъти – не идвайки в петък на икономическа комисия и втори път – в понеделник. И то с ясното съзнание, че пречат на влизането на България в еврозоната по този начин. Тоест са съгласни да жертват това в името на други цели. А те съществуват последните шест години, в които целенасочено не са решени проблемите на застрахователния сектор. Можеше да се решат от ресорния регулатор, но не бе направено, защото на вас това положение ви харесва. Ако имаше един проблем в лицето на инфлацията, сега има сигнали, че предвид войната и поскъпването на енергоресурсите този въпрос е решим. Вие създадохте абсолютно целенасочено обаче втори проблем – темата с поскъпването на гражданската отговорност”, категоричен бе Димитров.

Tagged

1 thought on “Мартин Димитров изплака: Ако изпуснем влака за еврозоната сега, ще чакаме още години. Партии пречат да се развиваме по европейски

  1. Ех мавтинчо, ако имаше поне по един грам мозък и срам, нямаше повече да се показваш! Помниш ли какви простотии блееше за да съсипеш заедно с други платени подлоги изграждането на АЕЦ Белене! Сега са ти платили да блееш за еврозона и блееш ли блееш! Абе момче глуповато, не разбра ли, че и ес и нато са пътници Млъкни завинаги!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *