Масирани ракетни удари подготвят пролетното настъпление на Русия! Ето кои градове са ударени

Свят

Редица украински области бяха подложени на руски удари в ранните часове на днешния ден, включително столицата Киев, черноморското пристанище Одеса и вторият по големина град в Украйна Харков. В няколко района е прекъснато електрозахранването, съобщиха световните агенции, цитирани от БТА.

 

Атаките поразиха цели в широк периметър, простиращ се включително от градовете Житомир, Виница и Ровно на запад до Днипро и Полтава в Централна Украйна.

Според специалистите, това е пряка подготовка за пролетното настъпление на руската армия. Масираните удари показват също и евентуалните направления на руския удар. Явно обект на атаката ще бъдат черноморското направление и Централна Украйна със столицата Киев.

Областният управител на Одеса Максим Марченко заяви в социалната мрежа Телеграм, че при масирана ракетна атака са били поразени енергийни съоръжения в пристанищния град, което е предизвикало спирания на електрозахранването.

„В резултат на масиран ракетен удар са поразени обекти от енергийната инфраструктура, посочи одеският областен управител.

По думите му, силите на противовъздушната отбрана са сработили веднага, но е възможно да последват и нови нападения. „За щастие, няма пострадали. Въведени са ограничения в електроподаването.“

Областният управител на Харков Олег Синегубов заяви, че по града и областта са нанесени към 15 удара.

„Противникът нанесе около 15 удара по града и областта“, посочи той също в Телеграм. „Инфраструктурата отново беше сред целите. Информацията за пострадали засега няма.“

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *