Масирани руски удари и големи загуби за ВСУ

Свят

Руското министерство на отбраната съобщи последни данни за хода на военните действия, информират световните издания.

В последното денонощие въоръжените сили на Руската федерация нанесоха групов удар с високоточно оръжие с въздушно и морско базиране с голям обсег по пунктове за управление и разузнаване на противника.

Целите на атаката са постигнати като всички обекти са поразени.

В Донецкото направление подразделенията на групата войски „Юг“ с подкрепата на авиацията и артилерийския огън отразиха пет атаки на противника в районите на селищата Белогоровка, Зайцево и Красногоровка в ДНР.

Загубите на противника възлизат на 380 убити и ранени украински военнослужещи, четири бойни бронирани машини, седем автомобила, две гаубици Д-20, оръдие Мста-Б и противотанково оръдие „Рапира“.

Освен това в района на Село Пречистовка са поразени складовете за боеприпаси и гориво на 35-та бригада на морската пехота на Въоръжените сили на Украйна.

В Запорожското направление чрез активните действия на подразделенията на руската група войски, въздушни удари, артилерийски огън и тежки огнехвъргачни системи са отразени девет атаки на десантни подразделения на 46-а аеромобилна и 82-ра десантно-щурмова бригада на Въоръжените сили на Украйна в районите на селищата Работино и Вербовое в Запорожка област.

За денонощие са унищожени до 85 украински военнослужещи, танк, три бойни бронирани машини, два пикапа, три артилерийски системи М777 и три гаубици М119, произведени в САЩ, както и британски самоходни артилерийски установки Гвоздика, Богдан и АS-90.

В Купянското направление подразделенията на групата войски „Западна“ са отразили с артилерийски огън и тежки огнехвъргачни системи три атаки на 43-та, 115-та механизирана и 68-ма егерска бригади на Въоръжените сили на Украйна в районите на селището Синковка от Харковска област, Сергеевка и Новоегоровка от ЛНР.

Загубите на противника възлизат на до 100 украински военнослужещи, три бойни бронирани машини, три автомобила, две американски оръдия М109, гаубица Д-30, самоходни оръдия „Гвоздика“ и полски Krab.

В Краснолиманското направление частите на групата войски „Център“ във взаимодействие с авиацията и артилерията отблъснаха атаката на щурмова група от 42-ра механизирана бригада на Въоръжените сили на Украйна в района на Серебрянското горско стопанство.

През деня са унищожени до 60 украински военнослужещи, две бойни бронирани машини и два автомобила.

В Южно-Донецкото направление части от групировката сили „Восток“ нанесоха комплексно огнево поражение на струпването на жива сила и техника на Въоръжените сили на Украйна в района на Новодаровка, Запорожка област.

Загубите на противника в това направление възлизат на 120 украински военнослужещи, две бойни бронирани машини, четири автомобила, както и гаубици Д-20 и Д-30.

В Херсонско направление в резултат на огнево поражение са унищожени до 15 украински военнослужещи, две превозни средства и една гаубица Д-30.

Оперативно-тактическата и армейската авиация, ракетните войски и артилерията на групировките войски на ВС на Русия нанесоха удари по жива сила и военна техника в 138 района.

Освен това в района на село Ровное са унищожени: щабът на оперативно-тактическата група „Донецк“, както и комуникационният център на 24-та механизирана бригада на Въоръжените сили на Украйна.

Самолет на морската авиация на Черноморския флот унищожи в Черно море четири високоскоростни военни катера с десантни групи военнослужещи от украинските сили за специални операции с обща численост до 50 души.

Системите за противовъздушна отбрана прихванаха реактивен снаряд на системата за залпов огън HIMARS.

Освен това 28 украински безпилотни летателни апарата са унищожени в районите на Шипиловка в Луганската народна република, Спорное, Зелени Гай, Верхнеторецкое, Водяное в ДНР, Очеретоватое, Пятихатки, Тарасовка и Бердянск в Запорожка област.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *