Мая Манолова метна истинска бомба в ефир! Няма да повярвате какво правителство подкрепя!

България отблизо

Големите партии тикат страната към правителствена криза, затова предложихме решение, а именно служебният кабинет да стане редовен.

Служебните министри се ползват с доверие сред гражданите и свършиха работата си по добър начин. Предложението ни обаче подейства като топлинен удар на бившия премиер и вдигна градусите. Това заяви председателят на „Изправи се! Мутри вън!“ Мая Манолова по време на извънреден брифинг пред медиите.

„Не е ясно защо Борисов се страхува толкова от служебния кабинет. Като на човек, който очевидно не разбира от парламентаризъм, да му обясним, че той и неговата партия и всички други имат три възможности – да подкрепят кабинет на Слави, да подкрепят кабинет на друга партия и третото е служебният кабинет да стане редовен. Ние няма да подкрепим кабинет от ГЕРБ и ДПС“, каза още тя.

„Жалко е за тези, които разглеждат разпределянето на кабинет като разпределяне на порции. Това не е порция. Ние не желаем министерски места, постове и позиции, а управление, което да решава проблемите на нацията“, допълни Манолова.

„Хората искат реформи и ние настояваме след като бъдат окончателно обявени резултатите от ЦИК, президентът да свика час по-скоро парламента, за да свършим истинската работа. Оставяме на големите партии да разпределят постовете, ние сме по работата“, обясни тя.

Та заяви, че ИСМВ не е бягала от отговорност и подкрепа към кабинета на Слави Трифонов.

„Коалицията не е бягала. Ще бъдем в пленарна зала. Имаме въпроси и чакаме отговори и това трябва да се случи публично. Мястото на дебата е в пленарна зала. Ще участваме в този дебат и ще решим, каква е позицията ни. Не сме в телевизионна република, в която някой обявява нещо пред телевизора и друг по отговаря по телевизора“, обясни Манолова.

„Засега няма правителство на Слави. Ще има, когато го внесе в парламента. Когато видим приоритетите и целите, ще зададем въпроси и ще вземем решение спрямо отговорите“, завърши тя.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *