Медведев: Доставяните на Киев танкове скоро ще отидат за скрап

Свят

Заместник-председателят на Съвета за сигурност на Русия Дмитрий Медведев смята, че доставяните от Запада на Украйна танкове скоро „ще отидат за скрап, който ръждясва някъде из бойните полета“, и че тези доставки няма да спасят „разпадащата се на части страна“.

 

Това  написа руският политик в канала си в „Телеграм“, коментирайки срещата в Лвов между лидерите на Украйна, Полша и Литва, цитиран от ТАСС.

По думите на Медведев, въпросните политици „възлагат надежди на танкове. На всякакви там „Леопарди“, модернизирани от нашите врагове танкове Т-72, още на някакъв си английски брак“. „Цялото това желязо във всеки случай скоро ще отиде за ръждив скрап и няма да спаси разпадащата се на части изкуствена държава“, отбеляза Медведев.

Той допълни, че някои искат да върнат Западна Украйна на „предишните ѝ стопани“, а Лвов отново да се нарича Лемберг.

„В Лвов, който отново ще носи името Лемберг, те (полският президент Анджей Дуда, литовският президент Гитанас Науседа и украинският президент Володимир Зеленски) се срещнаха, за да отдадат по право западните украински области на новите им (предишни) стопани“, написа Медведев.

По думите му събралите се на преговори в Лвов лидери „страдат от имперски амбиции и фантомни болки, предизвикани от бурната им история“.

Източник Днес.бг

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *