Медведев разби ЕС и каза защо Западът се хвърля така стръвно срещу Русия!

Свят

Цялата днешна политика на европейците спрямо Русия е отвратителен коктейл от високомерна грубиянщина, хлапашка инфантилност и примитивна глупост.

Това написа в Телеграм бившият президент и премиер на РФ Дмитрий Медведев, който в момента е заместник-председател на Съвета по сигурността на Русия.

Ето какво пише още Медведев:

Отначало обявиха намерението си да накажат строго Русия за желанието ѝ да защити страдащите хора и да осигури своите дългосрочни интереси. Решиха, както обикновено, да разкъсат руската икономика на парчета. Да я лишат от парите от експорта на енергоносители. И въведоха тотални санкции върху всичко, което гори.

Нищо, че в Европа има огромна промишленост, развито селско стопанство, а гражданите на ЕС искат да живеят в топли домове с течаща вода. Важното е руснаците да страдат.

После се сетиха… Спомниха си, че зимата никой не я е отменял, а алтернативните доставки на газ, нефт и въглища са скъпи или просто нереални. Осъзнаха колко е трудно да седиш на два стола. Един вид – и на Украйна помагаме, и на Русия вредим, но и нашата икономика и хора не са ни чужди.

Като цяло, получи се доста неприятно. Синьо-жълтата (по цветовете на украинското знаме, бел. ред.) истерика провокира тежък страх да не замръзнат в своите изстиващи жилища, гледайки през заледяващите се прозорци как гаснат производствата им.

Като лекарство европейските умници предлагат изпитана мярка – увеличаване на оръжейните доставки за киевския режим и война до победен край.

Добре. Скоро идват студовете…

Превод и редакция: Епицентър.БГ

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *