Методи Андреев: Гешев няма ход назад, Борисов може да стане обвиняем

България отблизо
„Докато този политически кръжец на ГЕРБ се води от Бойко Борисов, докато тези тежки съмнения за криминални престъпления срещу интереса на България не бъдат разкрити и докато ГЕРБ не получи лидер с европейски профил в лицето на Мария Габриел, мога да прогнозирам, че Радев дълго време ще управлява.

 В този смисъл, оставането на Борисов начело на партията, липсата на желание на ГЕРБ да сменят облика си с реален европейски, това означава президентът да запази позициите си”. Това заяви бившият депутат от ГЕРБ и бивш председател на Комисията по досиетата Методи Андреев в предаването „Твоят ден” по NOVA NEWS.

 

По думите му „водещата българска партия, каквато се явява ГЕРБ, е с тежко криминално минало, тъй като нейният лидер е споменат лично от все още действащия главен прокурор с три имена. Така обикновено хората се обръщат към хора, които могат да станат обвиняеми”.

 

Андреев смята, че „топката е в прокуратурата“. „Главният прокурор няма ход назад, той става уязвим с тези думи”, заяви Андреев.

 

„Да, България” се управлява от крадлив олиргахичен модел. Той бе създаден още от управлението на БСП, в първите години на промяната”, допълни Андреев. Според него този модел е наследен от ГЕРБ и от ДПС.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *