Милен Милушев разкри може ли втечненият американски газ да е по евтин от руския!

България отблизо

Изглежда само соросоидните грантаджии не проумяват или не искат да проумеят, че няма втечнен газ на земята, нито американски, нито друг, който да е по-евтин от руския тръбен газ. И това е поради простата физическа причина, че втечненият газ се произвежда с 5 процедури.

Първо –  добиване. Второ – втечняване след добиване. Трето -по-скъпо транспортиране чрез специализирани танкери. Четвърто – разтоварване на специални терминали, задължително скъпи. Пето – преобразуване отново в газообразно състояние , за да бъде натъпкан в тръбна инфраструктура.

При руския тръбен газ имаме само : Първо -добиване и Второ – доставяне по тръбна инфраструктура.

Затова тук няма какво да се усуква. Просто трябва веднага да се възобновят преговорите с „Газпром“, за да стигнем колкото може по-бързо до сключване на дългосрочни договори с ниски цени като Унгария и Сърбия.

Втората стъпка е възобновяване на проекта АЕЦ Белене с руска технология, защото е налична и много по-евтина. Така вместо да плащаме космически сметки за ток, ще си бъде евтиния. Турците по-прости ли са от нас, че се договориха с Кремъл за построяване на две атомни централи?!

Третата стъпка е възобновяване на нормалните дипломатически отношения с Русия, защото сме братски народи и защото е изгодно.

Но явно или масовият избирател е достатъчно некомпетентен, щом не го разбира това и продължава да гласува за партии, купуващи американски самолети на чертежи, които не идват години наред, или се правят някакви изборни шашмалогии, които изкарват напред партии, за които вече почти никой не гласува .

Но все пак си заслужаваме жалката съдба на изчезваща нация в поробена държава. И не за друго, а защото винаги чакаме някой друг да свърши работата, а ние да му ръкопляскаме.

Не, американците не са виновни. Нито турците. Виновни сме си ние. И не само заради народната поговорка, която гласи, че „На българина акълът му идва със закъснение“. Не само заради нея. А и заради малката ни хитрост да се скатаваме, да се снишаваме, докато мине бурята.

Само че когато мине бурята ние отново сме на опашката на народите. Защото не сме поискали да победим, а само да оцелеем.

Милен Милушев

Движение БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛНИ ИНТЕРЕСИ

milenmilushev. blogspot.com

  1. me/milenmilushev

Tagged

1 thought on “Милен Милушев разкри може ли втечненият американски газ да е по евтин от руския!

  1. Анализът е изключително точен, ясен, синтезиран. Това е пътя за излизане от кризата и тръгване напред. Необходимо е изпълнение. А относно избора на българите налични са и двете причини: недостатъчна осъзнатост и
    манипулации на изборните резултати.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *