Министър Нено Димов на разпит, Борисов заговори за оставка!

България отблизо

Министърът на околната среда и водите Нено Димов е отведен за разпит в спецпрокуратурата.

„Оказваме съдействие в момента. Ще направя изявление, след като приключим. Не съм задържан”.

Това заяви пред журналисти министър Димов, преди да бъде качен в кола на ведомството.

От сутринта в Министерството на околната среда и водите се провежда акция. Тя е заради водната криза в Перник и заради лицензите на фирмите за внос на боклук от чужбина. Проверката е разпоредена лично от главния прокурор Иван Гешев.

По-рано днес министър-председателят Бойко Борисов коментира специализираната акция, която се провежда в Перник днес, касаеща водната криза в града и заговори за оставка на министъра на околната среда и водите Нено Димов.

„Борбата с корупцията и безотговорността си има материални измерения. Колегите от икономическа полиция и ДАНС работиха много време. Подготвиха това, което считат за достатъчно като материал, предадоха в прокуратурата. Така че поздравявам прокурорите, че така активно работят”, каза премиерът, цитиран от агенция БГНЕС.

Министър-председателят съобщи още:

„На коалиционен съвет ще обсъдим оставката на министъра на околната среда и водите Нено Димов”.

„Моята работа е да осигуря условия на МВР, ДАНС и прокуратурата да работят. Оттук нататък вече ще говорят прокурорите. Те работиха активно седмици наред, докладваха на прокуратурата, и след като решиха, че това е достатъчно, днес сабале в 5 ч. започнаха акцията“, каза той.

Относно слуховете за арести на бившият областен управител на Перник Ирена Соколова, и бившият кмет на града Вера Церовска, Борисов съобщи, че

няма значение „дали са били от ГЕРБ или не“.

„Това дали си от ГЕРБ или БСП не би трябвало да значи нищо. Има свършена работа и несвършена работа. Те си отидоха от ГЕРБ, отидоха си от постовете си, оттук нататък какво повече да направим?“, уточни Борисов.

По думите на министъра на вътрешните работи Младен Маринов е разпоредена проверка във всички териториални дирекции на МВР в страната да има ежедневен мониторинг за престъпления, извършвани във ВиК дружествата.

„Целта на тази проверка е отрано да определим проблеми, за да можем да реагираме“, каза той. Маринов не можа да потвърди арестите на Ирена Соколова, Вера Церовска и други лица, преди да са издадени заповеди за арести./Източник vesti.bg/

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *