Мира Радева: За първи път виждам как Борисов изгубва здравата логика на поведение и направи много грешки. И сега го наказват

България отблизо
За първи път виждам как Борисов изгубва здравата логика на поведението. Не може навсякъде да ти искат оставката и ти да не каже какво мислиш. Хората искат да разберат къде е изхода. Какво ще стане, това трябва да каже Борисов. Това каза по БТВ политологът Мира Радева.

Борисов направи много грешки като например -прекомерния натиск и амбиция по отношение на коронавируса. И цялостната обстановка на забрани изнервя хората. Ако искаш да спечелиш битката, дай шанс на противника. Не може да слагаш на масата един проект за нова България. Дебатът за конституция трябва да се изнесе извън парламента.

 

Всички очакваха протестът да се умори, но те пък се оказаха жилави. Имаше един референдум и там 68 процента гласуваха „за“. Този проект за Конституция не носи промяната, която хората очакват.

 

Силно ме смущава емоционалния градус и тон. Всички сме в русло на емоционалност, която не можем да овладеем. Имаме сериозни проблеми в демократичния модел. Но като има проблеми, това трудно става с викане.

 

Беше премината психологическа граница. Личностният конфликт между Радев и Борисов тръгна от Радев и по-точно защото Борисов не прие критиките на Радев. Една криза се интерпретира като конфликт, но от друга страна като възможност. По-възрастните са консервативни. По-младите разглеждат промяната като възможност за тях самите. Всеки търси мястото си.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *