Мицкоски гневно: Българите нямат място в Конституцията ни!

България отблизо
”Няма да има никаква промяна на Конституцията. Българите не заслужават и нямат място в Конституцията на Македония. Няма да се откажем от македонците в Пиринска Македония”, това каза лидерът на опозиционната партия в западната ни съседка ВМРО-ДПМНЕ Христиан Мицкоски по време на първата среща на ветераните на партията, цитиран от Bulgaria ON AIR.

„Договорът за приятелство и сътрудничество с България е източникът, основата на грубата българска политика спрямо Македония, която ни отрича правото на съществуване“, категоричен бе той.

Според него „над 60% от македонците и над 50% от неговите съграждани подкрепяли референдума и ще гласуват в негова подкрепа“.

„Няма да има промяна на Конституцията – без значение какъв ще бъде резултатът от референдума. Няма да има промяна на Конституцията, защото българите не заслужават това, тъй като не са изпълнили нито една присъда от Съда за правата на човека в Страсбург за нашите братя от Пиринска Македония“, подчерта Мицкоски.

Той обеща да „мобилизира македонския народ и мнозинството в парламента“.

Според него по време на референдума трябва да бъдат организирани предсрочни парламентарни и предсрочни президентски избори в страната.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *