Москва задейства планът „Сирена“, неочакван руски герой направи немислимото

Свят

Планът „Сирена“, който има за цел откриване и ликвидиране на терористи, бе задействан в Москва. Мерките за сигурност са засилени на московските летища и метростанции. Въведен е допълнителен контрол по цялата пътна мрежа в Москва, Московска област, както и съседните области.

„Издирването на терористи е в ход, ФСБ разполага с цялата информация, но всички оперативни звена на областите са на крак, поставили са патрули, организирали са затваряния, за да гарантират сигурността, проверяваме всички подозрителни лица“, казва източник в правоприлагащите органи.

По предварителни данни нападателите не са успели да избягат надалеч. Петима служители на Crocus City Hall са отведени в управлението за изясняване на обстоятелствата.

Руски екшън герой

Посетител на концерт в Crocus City Hall близо до Москва помогна на десетки хора да избягат от кървавата баня. Това съобщават международни медии, позовавайки се на един от очевидци.

Според 61-годишната Елена, която се евакуира от сградата с дъщеря си и приятел, те са били в залата, когато е започнала стрелбата. Тя каза, че първоначално много зрители помислили, че е фойерверк, но след това започнали да бягат.

Мнозина се втурнаха към сцената, защото от тази страна имаше авариен изход. Един от терористите им блокира пътя. Нападателят стрелял по всички, които бягали в тази посока.

Един от посетителите успял да неутрализира престъпника. Мъжът скочил върху терориста, взел му автомата, съборил го и започнал да го бие с приклада на пистолета.

Това дава възможност на няколко десетки души да избягат през аварийния изход, което те направиха. О руският екшън герой продължил да гони терористите с взетото от тях оръжие и боеприпаси.

Малко след това бе съобщено, че няколко терористи са се барикадирали в сградата. Руските правоохранителни органи все още не са предоставили официална информация за тези твърдения.

Руската полиция е арестувала лице, заподозряно в стрелбата. От там поясниха, че най-малко петима въоръжени лица са участвали в атаката.

Части на Руската гвардия издирват лица, замесени в атаката, са посочили от „Росгвардия“ в канала си в Telegram.

„Специалните части на руската гвардия работят на мястото на инцидента, гражданите се евакуират от сградата, където е извършен терористичният акт. Там се намират и служители от ръководството на руската гвардия и отдели на ведомството в Москва и Московска област“ се посочва в съобщението.

Междувременно стана ясно, че „бял автомобил се издирва по подозрение за участие в атаката“.

Превод и редакция: БЛИЦ

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *