Мощен ракетен удар край Одеса! Ето какво е поразено! И Видео!

Свят

Жители на Одеска област успяха да заснемат мощна ракетна атака срещу електрическа подстанция, което означава, че Русия започва подготовка за превземането на Одеса и Харков.

 

Като част от масираните ракетни удари срещу военната и енергийната инфраструктура на Украйна, един от мощните удари с крилати ракети по електрическа подстанция край Одеса случайно беше заснет на видео. Ударът е бил толкова силен, че огнени кълба са се издигнали на височина от няколко десетки метра, пишат агенциите.

Очевидци определят взрива като невероятно страшен. В същото време са избухнали няколко взрива – най-вероятно става дума за експлозии на трансформатори.

Известно е, че става дума за поразяване на подстанция 110/35/6 kV. Последната захранва голям брой обекти на територията на Одеса и Одеска област и, съдейки по причинените щети, може да отнеме значително време за възстановяване на работата на електрическата подстанция, да не говорим за критичния недостиг на енергийно оборудване за възстановяване електроенергийната система в страната.

Ето видеото

Превод: БЛИЦ

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *