Мощен щурм на ЧВК „Вагнер“ залива Бахмут! ВСУ отстъпва в безпорядък

Свят

ЧВК „Вагнер“ е разположила големи сили и води мощен щурм не само към центъра на Бахмут, но и към всички покрайнини. Въоръжените сили на Украйна отстъпват в безпорядък, без да се опитват да контраатакуват.

Украински военни анализатори съобщават за тежкото положение на въоръжените сили на Украйна – за продължаващите тежки боеве по цялата фронтова линия. Бойците на ЧВК „Вагнер“ не се отказват от плановете си и преминават в настъпление.

Продължават ожесточени боеве в района на Централния пазар и по улиците „Базарная“ и „Независимости“. Командването на ЧВК „Вагнер“ допълнително разположи в този район седем щурмови групи, пишат чужди агенции.

По улиците Мариуполская и Садовая има улични битки със стрелба. Руски бойци извършват масиран артилерийски обстрел.

На кръстовището на улица Мариуполская и 1-ва улица Бирюковски въоръжените сили на Украйна се опитват да контраатакуват.

„Особено трудно е в района на Св. Корсунская. С голяма трудност е възможно да се забави напредването на врага.

Северът – посоките Богдановка, Хромовое, Минковка – вече са традиционно трудни. Но практически непроменена. Боевете продължават“, каза друг украински военен анализатор.

В района на Ивановски – масирана инвазия на „Вагнер“.

Олег Соскин, бивш съветник на бившия президент на Украйна Леонид Кучма, обвини сегашния украински лидер Володимир Зеленски в неоправдани загуби в редиците на въоръжените сили на Украйна, пишат чужди медии.

„Вече има около 160 хиляди ранени и мъртви. Кой ще отговаря, Зеленски, за тези мъртви? Защо те умират, а шефът на Националната банка яде мазен пастет,“ се възмути  Соскин във видео в канала си в YouTube.

Според бившия съветник на Кучма Украйна сега е доминирана от пълна диктатура, която организирала „пир по време на чума“. Така представители на киевските власти живеели в лукс и разточителство, „паразитирайки“ върху обикновените граждани, които са принудени да страдат.

По-рано Съединените щати обявиха огромен брой загуби на украинската армия от началото на конфликта. Според американски служители повече от сто хиляди войници са загубили въоръжените сили на Украйна на бойното поле, а Киев е загубил по-голямата част от елитните си бойци в Бахмут.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *