събота, април 20, 2024
Начало > България отблизо > Наглост и нахалство: ГЕРБ и патриотите искат властта да се…самоконтролира!

Наглост и нахалство: ГЕРБ и патриотите искат властта да се…самоконтролира!

България отблизо

Лидерът на БСП Корнелия Нинова поиска да се създаде парламентарна комисия за контрол върху действията на властта, като председателят на комисията да е от опозицията.

С други думи, опозицията в лицето на БСП иска да контролира властта така, както е редно и както е по цял свят. Но ГЕРБ и патриотите са на друго мнение.

Извънредно положение и извънредни разходи не означава безконтролно положение. Това заяви от трибуната на Народното събрание лидерът на БСП Корнелия Нинова.

Червените депутати поискаха създаването на парламентарна анкетна комисия, която да следи как държавата разходва парите за противодействие на коронавируса и в други чувствителни области на бюджета. Левите критикуваха подхода на премиера да раздава държавни средства от джипа. Защото на всички е ясно, че трябва да се знае къде отиват парите за подкрепа на икономиката.

Комисията да е на паритетен принцип, поиска Нинова. Комисията трябва да публикува информацията за това как се харчат парите във връзка с пандемията. Комисията трябва да действа за периода на пандемията. Лидерът на червените настоява председателят на комисията да е представител на опозицията.

Шефът на НФСБ Валери Симеонов обяви, че патриотите ще подкрепят създаването на комисията, но не иска председателят да е от опозицията. Не виждам нищо европейско в нашата опозиция, каза Симеонов, който смята, че опозицията не била конструктивна. Левите произвеждали скандал след скандал. Комисията ще бъде използвана за политически цели, предупреди Валери Симеонов. Председателят й трябвало да бъде пръв сред равни, по мнението му.

Антон Кутев от БСП не се съгласи, че председателят на комисията търси медийни изяви. Управлението ще спечели от добрата парламентарна практика, изтъкна социалистът.

Да си опозиция не е порок, но не е и добродетел, каза и Тома Биков от ГЕРБ. Иначе управляващата партия ще подкрепи създаването на комисията, пише в своя статия информационна агенция news.bg.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *