Надежда Неински: Критиците на ГЕРБ нищо не разбират!

България отблизо

„Носталгията по социализма е манипулативна. Най-големият мит за Прехода е, че не е донесъл нищо добро на България“, коментира пред БТВ Надежда Нейнски, бивш лидер на ОДС и посланик на България в Турция.

По думите и, дори най-големите критици на събитията от прехода, та чак до днес по времето на ГЕРБ, не могат да не признаят колко много се промени България, а проблемите по време на демокрацията са нещо естествено, защото е много трудно да се промени една система. Големият проблем е, че не се е променил начинът на мислене.

Според нея, трябва да разберем, че битката за демокрация е ежедневие и дава като пример Турция, където младите хора са изключително активни, дори когато има опасност да бъдат арестувани заради своите идеи, участват активно в изборите и успяват.

В България хората имат усещането, че изборът е компрометиран и нищо не зависи от тях, много се говори, че има фалшификации и голям проблем е купеният вот, но за да се преборим с тези негативни явление трябва именно да участваме масово в изборите, обяснява Нейнски, цитирана от news.bg,

От нас зависи какви лидери си избираме и как защитаваме интересите си. Не ни е виновен ЕС, всеки сам кове съдбата си, завърши бившата лидерка на сините“.

Нека припомним, че това, което Неински нарича „демокрация“ е просто реставрация на капитализма. За тази реставрация, още великият руски писател Николай Василиевич Гогол създаде своя афоризъм „Мошеник, мошеника язди и мошеник кара!“ Капитализмът е мошеническа конструкция, отсече Гогол. А реставрацията на капитализма унищожи мощната социалистическа икономика, изгони милиони хора извън страната, тези, които останаха тук бяха подложени на мизерия и страдания, връхлетя ни невиждана в 1300 годишната история на България, демографска криза, а държавата ни стана най-бедната и най-бързо изчезващата в цяла Европа.

Нима Неински не вижда целия този Апокалипсис?! Нима не вижда, че България загива?! И каква „кауза“ може да бъде бившето СДС, което обикновените хора нарекоха „Стани да седна“?! Нека и кажем, че няма „митове за прехода“. Има грозна и убийствена реалност, в която се гърчи целия народ от 30 години насам. И най-лошото е, че краят на тази вакханалия не се вижда.

Затова, нека Неински да поживее известно време със 120 лева пенсия и 350 лева заплата, та тогава да видим каква песен ще запее?! Защото сега е много лесно да се говори за преход, за митове и за това колко хубаво е било по времето на СДС.

Само че не беше. Беше страшно. И сега е страшно. Понеже много хора са безработни. И само нищожна част от тези, които работят, могат да кажат, че имат заплата, която им е достатъчна.

Защото капитализмът е нещо страшно. Особено в нашенския му вариант.

istinata.net        

Tagged

3 thoughts on “Надежда Неински: Критиците на ГЕРБ нищо не разбират!

  1. Тази Безнадежда Михайлова-Нейски се опитва да оправдае себе си за злините, които ни причиниха от сговора, в който и тя участва. Не е достатъчно интелигентна да проумее, че не може нито да ни заблуди, нито да оправдае себе си.

  2. Демокрацията, според мен, е само удобна дума зад която се крие не капитализъм, а едно елементарно робство. Разликата е само в това, че роба се прибира все още вкъщи. Надето гледа нещата от своята камбанария. Там мизерия няма.

  3. Надежда е една от тези, които отнеха надеждата на мнооого хора. Интересно с какви очи тя, една от най-блицките до Костов, които първи погребаха България, сега говори за някаква положителна промяна и успехи ва „демокрацията“, която си е уродливо фашистко продължение на „социализъма“ в България! На всичкото отгоре това подобие на политик е наш посланик ночно в Турция…..

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *