Назоваха руското оръжие, засенчващо аналозите от НАТО

Свят
Руският изтребител от пето поколение Су-57 превъзхожда F-16, който Западът обещава да достави на Украйна, което снижава потенциалната ефективност на американския самолет за Въоръжените сили на Украйна, пише Newsweek.
„Докато F-16 ще осигури надеждност и гъвкавост за отбраната на Украйна, подобрените възможности на Су-57 за ниска радиолокационна забележимост представляват сериозно предизвикателство“, подчертава изданието.
Отбелязва се, че руският изтребител може да носи голямо разнообразие от въоръжение и също така е способен да лети със свръхзвукова крейсерска скорост. Освен това, допълва изданието, Су-57 има способността да се синхронизира с наземните радари, което му дава колосално преимущество пред американския F-16.

Су-57 е многофункционален изтребител от пето поколение, разработен от руската компания «Сухой».

Предназначен е за унищожаване на всички видове въздушни, наземни и надводни цели. Руският самолет е способен да лети със свръхзвукова крейсерска скорост, освен това разполага с вътрефюзелажно въоръжение, радиопоглъщащо покритие и най-нов набор от бордово оборудване.

По-рано съобщихме/ EurAsian Times: Русия опроверга западните митове, използвайки Су-57 в Украйна

Русия направи пробойни в многото митове на Запада за изтребителя Су-57 от пето поколение. Това мнение сподели индийският военен анализатор Виджиндер Тхакур.

Военните на Руската федерация официално потвърдиха използването на най-новите изтребители Су-57 в рамките на специалната военна операция в Украйна. Отбелязва се, че по време на бойните полети самолетът е потвърдил способността си да решава задачи за поразяване на въздушни и наземни цели. Според индийския експерт по този начин Русия разсея много митове на Запада за новия си изтребител. Това съобщава EurAsian Times.

«Русия потвърди използването на изтребители Су-57 в Украйна — те не само унищожават цели, но и правят пробойни в западните митове», пише авторът на индийското издание.

Експертът на EurAsian Times посочва, че коментарите на руската страна показват, че Су-57 се използват в две направления — «въздух-въздух» и «въздух-земя». И в двата случая самолетът е повече от успешен. На този фон възникват въпроси у западните военни експерти, които през последните няколко години изразяваха съмнения относно възможностите на новия руски изтребител.

На Запад има широко разпространен мит, че руските Су-57 се откриват много по-лесно с радар, отколкото американските стелт изтребители F-22 и F-35.

Тези твърдения обаче не са верни.

Експертът на EurAsian Times твърди, че руските изтребители са много добри в това да остават незабелязани от вражеските радари, например ще бъде изключително трудно за американските системи за ранно предупреждение и контрол да ги засекат.

Су-57 може лесно да излети до разстоянието, необходимо за нанасяне на удар, и да остане незабелязан дори от най-силния враг“, отбелязва експертът на EurAsian Times.

Дори ако американската армия изстреля своите самолети за ранно предупреждение E-3 или E-8 във въздуха, руският изтребител ще може да се промъкне на разстояние за поразяване и да изпълни възложените му задачи. Авторът счита, че успешният опит със Су-57 свидетелства за провала на западните митове за тези руски военни машини.

ППаликрушева
Източник Нюз фронт

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *