Най-висшият американски генерал изрева отчаяно: Трябват ни преговори иначе…

Свят

За Украйна ще бъде изключително трудно да постигне пълна победа над Русия и да постигне освобождаването на всички окупирани територии през 2023 г. Това е възможно само при действителен крах на руската армия, което не е много вероятно .

 

„За Украйна също е много трудно тази година да прогони руснаците от всеки сантиметър от окупираните от Русия територии на Украйна… Не може да се каже, че това не може да се случи… Но ще бъде изключително трудно и всъщност ще означава крах на руската армия. А това едва ли ще стане“.

Такава прогноза направи началникът на Обединения комитет на началник-щабовете на САЩ генерал Марк Мили в интервю за Financial Times, цитиран от УНИАН.

Генералът е убеден, че агресията на Русия трябва да бъде спряна „твърдо, със сдържане и военна сила“.

Мили обаче смята, че войната на Русия срещу Украйна може да завърши с преговори и всеки момент може да се появи прозорец на възможност за дипломация.

Известно е, че руската армия продължава напред в пет направления: Купянско, Лиманско, Бахмутско, Авдеевско и Шахтьорско.

А това вече е предпоставка за ново голямо и широко разгърнато настъпление, което може да стигне до Киев и много по-нататък.

Превод: БЛИЦ

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *