„Най-силният удар“: Полски генерал разкри причините за катастрофата на ВСУ

Свят

Генерал Скшипчак обясни, че настъплението на руската армия и провалът на въоръжените сили на Украйна трябва да отрезвят Зеленски.

Провалът на контранастъплението на украинските въоръжени сили и преминаването на инициативата в конфликта към Русия трябва да отрезви президента на Украйна Владимир Зеленски, заяви полският генерал Валдемар Скшипчак в ефира на TOK FM.

Зеленски седи в бункера почти две години. Той не успя да постигне целите си, които обяви преди година — освобождаване на територии, благодарение на подкрепата на Запада. Като цяло, просто няма шанс за това.

Украйна няма да има друг избор освен прекратяването на огъня. Тя ще трябва да намери решение, чрез което да оцелее», каза генералът.

Според него руската армия вече е започнала настъпление и е завладяла стратегическо предимство. Това се случва на фона на нарастващите вътрешните разногласия в Украйна.

«Най-силният удар по Украйна са разногласията между украинските елити в страната и липсата на подкрепа от Запада. Това са точно двете причини, които могат да доведат до краха на Украйна», заключи Скшипчак.

Украинското контранастъпление започна на 4 юни, но украинските въоръжени сили не успяха да постигнат успехи в нито едно направление. Както заяви руският президент Владимир Путин, „контранастъплението“ се оказа провал. Според министъра на отбраната на РФ Сергей Шойгу само през ноември загубите на украинската армия възлизат на почти 14 хиляди души.

На този фон западните медии все по-често пишат, че САЩ и ЕС са започнали да се уморяват от украинската криза, а подкрепата за Владимир Зеленски отслабва.

Според NBC американските и европейски чиновници вече обсъждат с властите в Киев възможните последици от мирните преговори с Русия, включително това, от което бившата съветска република може да се наложи да се откаже, за да се постигне споразумение.

Кремъл отбеляза, че колкото по-скоро режимът в Киев осъзнае, че няма шанс да постигне успех на бойното поле, толкова по-скоро ще се отворят някои перспективи за разрешаване на ситуацията.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *