Най-тежката артилерия на ГЕРБ насочи гаубицата към Мая Манолова! Мимоходом сдъвка и президента

България отблизо

Никакви паралели няма между Румен Радев и Мая Манолова, защото Мая Манолова е толкова ясно оцветен партиен кандидат, и то оцветен в кърваво червено.

Такава характеристика направи на бившия омбудсман като независим кандидат за кмет на София Десислава Атанасова, депутат от ГЕРБ, в предаването на Канал 3 „Офанзива с Любо Огнянов“. Аз винаги си я представям с червения потник на Бузлуджа с надпис „Шанс за Орешарски“, или снимката й с братя Галеви. Или как не можеше да влезе в такси в центъра на София, защото я освиркваха протестиращи, допълни Атанасова.

/А ние винаги се те представяме с поредното скъпо костюмче, непременно с къса поличка и поредната чанта, но това е друг въпрос, г-жо Деси/

„Първо не знам и дали някой уточни чий кандидат е г-жа Манолова. Тя много се дистанцира от БСП, докато беше омбудсман, но този човек беше в 3 мандата подред от партията! Значи е червена отвсякъде! Бих казала, че ще бъде обидно за т. нар. десница от София да избере ляв кандидат. Просто, ако можеш да си направиш някакъв фейслифт или ежедневна прическа, то политически лифтинг дори да опиташ да си направиш, си твърде позната и с на моменти скандален бекграунд в биографията си, за да твърдиш, че си независим, граждански кандидат, или кандидат на десницата“, посочи още Десислава Атанасова. Умело използвайки като метафори козметични процедури, които вероятно не са й чужди.

Тя добави, че е готова да изброи поне 68 неща /защо не 69?/ , по които Йорданка Фандъкова превъзхожда Мая Манолова като кандидат за кмет.   „В момента са 20 кандидатите за кмет на София, всяка коалиция или партия е предложила най-подходящия за нея. Това, че зад г-жа Манолова има някакъв странен хибрид, това е нейна работа. Зад г-жа Фандъкова стои ГЕРБ и автентичната десница – СДС, и това вече работи“, каза Десислава Атанасова.   „За краткия й престой като омбудсман имаше възможност да покаже и свои други качества. Но има грешка и за качествата й, защото много от каузите, от решенията, не се дължат на нейните усилия, а защото изпълнителната и законодателната власт са предприели мерки“, натърти Атанасова.

„Да, тя може да е действала като катализатор, но без изпълнителната власт, без министър-председателя, без законодателната власт, какво щеше да постигне? Нищо. Ако не беше подкрепата на изпълнителната власт, на законодателната власт – в парламента всички социални проекти, които ние гласувахме, всички искания на г-жа Манолова, станаха в отсъствието на БСП“, припомни депутатът от ГЕРБ за излизането на социалистите от НС.   На въпрос на водещия Любо Огнянов дали евентуална загуба на изборите в София няма да предизвика падането на правителството, Десислава Атанасова отговори: „Категорично не смятам, че ще има промяна в София.

Защо ли Десислава Атанасова, която няколко месеца беше в немилост по телевизиите, се впи така яростно в Манолова?

Явно защото критикарите свършиха.

Няма ли противоречие в думите й, че гласували всички разумни предложения на Манолова и тя била много добър омбудсман, но като кмет няма да е добра?

Всъщност самата Атанасова е едно голямо противоречие, но това е друг въпрос.

Пък какво общо има между президента и Мая, така и не стана ясно.

Според гледалите предаването, с толкова много несвързани критики Атанасова не успя да навреди на Манолова, а просто показа колко много се страхува от нея ГЕРБ.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *