НАТО плаши Русия над Черно море с руски самолети от България и Румъния, а Турция чака в засада с Ф-16!

Свят

Бойни самолети на НАТО от Румъния, България и Турция на 10 февруари отговорили на няколко руски военни самолета, летящи близо до територията на НАТО над Черно море.

„Центърът за комбинирани въздушни операции на НАТО в Торехон алармирал бойни самолети в авиобазите Михаил Когалничану, Румъния, Граф Игнатиево, България и авиобаза Мерзифон, Турция, за да отговорят на група руски военни самолети, опериращи в международното въздушно пространство над Черно море“.

Руските самолети не били предали код за транспондер, показващ тяхното местоположение и надморска височина, нито план за полет или е комуникация с ръководителите на полети.

Това можело да създаде опасност за цивилния въздушен трафик, допълва НАТО.

Руската формация включва бомбардировачи с далечен обхват Ту-22 и изтребители.

Изтребители МиГ-21 на Румъния били прихванали групата.

Изтребителите МиГ-29 на българските ВВС, пък, били в готовност, ама на земята, най-вероятно защото не могат да излетят, а турските Ф-16 били във формация за отговор по всяко време. Прехващачите на НАТО се върнали в съответната си база, след като руските самолети продължили невъзмутимо да летят по своя си курс.

Е, какво да кажем за тази смешка?! Румъния вдига най-старите си руски самолети, ама работата е, че било по сигнал на НАТО. България, пък, се пъчи пак с руски самолети, ама нашите не смеят и да излетят, затова остават на земята. Турците пък дебнат, но и на тях не им се иска да се набъркват в някаква геджура с Русия, затова остават в „засада“.

И това ако не е за смях на цял свят, здраве му кажи. Така НАТО изобщо няма да успее да победи Русия.

Не за друго, а защото самите членове на НАТО не искат да се бият нито с Русия, нито с Китай, нито с някой друг.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *