На извънреден брифинг: ГЕРБ оттегля кандидатурата на Красимир Ципов за председател на ЦИК!

България отблизо

ГЕРБ оттегля кандидатурата на Красимир Ципов за председател на ЦИК. Той беше единственият кандидат за поста.

Това стана ясно на извънреден брифинг, предаде  Агенция „Фокус“.

Още в началото Борисов даде думата именно на Ципов.

След като разсъждавах цяла нощ поисках от премиера да дадем брифинг, за да анализираме ситуацията. Станахме свидетели на това, че всички други партии избягаха от отговорност. Единствено ние предложихме кандидатура за председател на ЦИК. В така създалата се сложна ситуация в следствие на пандемията от ковид, и вече създалата се политическа криза, след като БСП върнаха мандата, сметнах за необходимо да представя моята позиция. Аз не се страхувам от отговорност да председателствам комисията. Но моята кандидатура може да послужи като смокинов лист за прикриване безобразията, които се готвят да извършат новите партии на предстоящите избори за парламент“, заяви Ципов.

Борисов пък посочи, че е видял вчера как се споглеждат партиите на консултациите при президента Румен Радев, което означавало, че има някакъв заговор срещу ГЕРБ. „С колегите направихме анализ на това, което са сътворили вчера и установихме, че е капан.“

Кое налага на 11 юли да са изборите, Защо не са по-рано, защо да са по-късно. Това запита премиерът Бойко Борисов по време на брифинга.

Борисов коментира и вчерашните скандали и сигналите на Станислав Илчовски срещу него:

„Закрита комисия се предава по интернет. Сега навързах защо Радев бави правителството. За да ме атакуват. Не го познавам г-н Илчовски. Аз се занимавам с политика. Те се видяха, че нямат програма и всичките обещания не ги изпълниха, затова започнаха пак с компроматите“, посочи Борисов.

„Досега всеки който ме е атакувал е изгубил изборите“, допълни още той.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *