Невероятен ШОК и УЖАС: Израел обявява ВОЙНА на…Сирия?! Вижте ПОТРЕСАВАЩИТЕ факти!

Свят

Когато в нощта срещу 30 април израелските военни отново нанесоха ракетен удар по суверенната сирийска територия, всички мислеха, че това е пореден опит на Израел да покаже мускули пред Иран, понеже ударите засегнаха ирански военни бази. Както и да изпълни заръката на Големия брат САЩ и да подържа напрежението в арабската държава. В която Русия заедно с войските на Башар Асад, отбеляза безапелационна победа.

Само че целта не е била просто да се подържа напрежение. Имало е и друга, скрита, но не по-малко ужасяваща цел. Нека се опитаме заедно да разберем каква може да е била тя.

Тази задача, въпреки привидната трудност, няма да се окаже толкова сложна, защото стана известно, че израелските военни са нанесли ракетните удари след телефонен разговор на премиера Нетаняху с президента на САЩ Доналд Тръмп. А малко преди това Бенямин Нетаняху се е срещнал и с новия Държавен секретар на САЩ Майк Помпео, който до този момент беше директор на ЦРУ. Така че, явно Израел си е осигурил пълната поддръжка на САЩ, преди да нанесе ракетните удари по иранските военни бази на територията на Сирия.

И това сигурно е било много необходимо, защото реакцията на Иран беше светкавична. Не друг, а Висшият духовен лидер на Иран Али Хаменей, на среща с работници от Техеран, заявил, че времето, когато са атакували Иран, а той си е мълчал, отдавна е минало. Сега Иран щял да отговори на тези удари.

Удари от страна на Иран и досега няма. Но парламентът на Израел, още в понеделник на същия този 30 април, гласува законопроект, който дава възможност на премиера Нетаняху да обявява война „в извънредни ситуации“, съобщава израелския „Haaretz daily“, цитиран от blitz.bg.

На Нетаняху вече ще му е необходимо само одобрението на министъра на отбраната. За да обяви война на дадена държава.

В тази сложна и взривоопасна ситуация, веднага се набива на очи фактът, че минали – неминали ракетните удари, които убиха десетки ирански войници и офицери, през нощта срещу 30 април, и…израелците продължават да нагнетяват напрежението.

Без да губят време, веднага през деня на 30 април, както съобщава руската zen.yandex.ru/media/voenkor, официални израелски правителствени чиновници са отправили предупреждения към Русия и САЩ, че в случай на нападение на Иран срещу Израел, всички ирански бази на територията на Сирия, ще бъдат унищожени.

Сега вече всеки може да види за какво му е притрябвала на Израел и на неговите „приятели“ от САЩ тази провокация с ракетните удари по територията на Сирия.

Това е било необходимо, за да може Израел, поне номинално, да започне война. Но не с Иран. В Тел Авив прекрасно разбират, че евентуална война с Иран ще се превърне в катастрофа за Израел. По простата причина, че Иран е мощна държава, с голяма и добре въоръжена армия. А като капак, не се знае дали Техеран не е влязъл вече и в клуба на ядрените държави. В който клуб, между другото, отдавна тихомълком се числи и Израел. Не е тайна, че израилтяните се сдобиха с ядрени бомби от своите задокеански братовчеди.

Така че, войната с Иран отпада като опция. С кого тогава се готви да воюва Израел? И защо дава извънредни пълномощия на своя премиер?

Ами много просто. Израел, подтикван от Щатите, се готви не просто да бомбардира, уж само военните бази на Иран, в Сирия. Има голяма вероятност, Израел, също като Турция, да се готви да нахлуе и по земя в Сирийската арабска република.

Защото в Сирия е много по-лесно да нахлуеш сега, когато държавността е разклатена и сирийската армия се бори с пълчищата терористи и техните западни помагачи.

Следователно, веднага се вижда, че Израел, обвинявайки Иран, че продължавал своята ядрена програма, просто си търси претекст, за да се намеси в Сирия. На страната на САЩ, разбира се. И с една цел – да изтласкат Русия и сирийската армия от вече освободените територии в страната.

Целта, както винаги е Русия. Но както винаги, и този път няма да им се получи. Защото Владимир Путин и Русия няма да позволят да бъде заграбена отново, освободената от терористите Сирия.

Нужно е още малко, за да се изчерпи търпението на славянския Колос. И да разбие окончателно коварните планове на колективния Запад.

Автор Иво Македонски, istinata.net

Tagged

2 thoughts on “Невероятен ШОК и УЖАС: Израел обявява ВОЙНА на…Сирия?! Вижте ПОТРЕСАВАЩИТЕ факти!

  1. Този сценариий е абсолютно логичен и възможен . Още повече, имаики предвид пророчествата на Великата Ванга за началото на Третата Световна Война (както и тези, на монаха Паисиий от Халкидики ) – ,, Когато Сирия падне “ Но аз си спомням много добре, че тя каза : ,, Когато Турция и Сирия паднат ! “ Очаквайте нападение на Турция срещу Гърция ! По – добре да не се намесваме, и да оставим отвечните си Врагове да срещнат Съдбата си !

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *