Невидимите руски Су-34 предизвикват завист и страх в САЩ

Свят

Руските Су-34 са претърпели модернизация, която предизвика завист и безпокойство в САЩ, пише Bulgarian Military. 

 

Както твърдят авторите, въоръжените сили на западните страни са във война от много години със сили, които не разполагат с напреднали технологии. Това накара Съединените щати да изоставят важни военни технологии като радиоелектронната война, но Русия не направи тази грешка: страната разработи не само системи за радиоелектронна борба, но и подобри начините за заобикаляне на тези системи. Конфликтът в Украйна показа колко изостават САЩ от Руската федерация в тази област. Това важи особено за авиацията.

„Страховитият Су-34, наречен от НАТО със страхопочитание „Защитникът“, сега е по-добре оборудван от всякога. Благодарение на новите мерки за защита от вражеската радиоелектронна борба, включително със системи чуждестранно производство, двумоторният ударен самолет за далечно действие е готов за операции в специални военни зони“, се казва в статията.

По-специално, модернизираната версия на Су-34М включва комбинация от системата за радиоелектронно противодействие «Хибини» със станциите за активни смущения SAP-14 и SAP-518.

„Около Су-34 се образува непробиваем щит срещу системите за ПВО. Тази гениална комбинация доведе до сензационните твърдения, че Су-34 могат да изчезнат от екраните на вражеските радари», се казва в публикацията.

Авторите констатират, че е много трудно да се направи невидим самолет за радарите, но още по-трудно е да се противодейства на тази технология. Руските Су-34 са придобили усъвършенствани системи за радиоелектронна война, които потискат намесата на противника, което позволява на бойните машини да изчезнат от радарите.

Анализаторите твърдят, че в САЩ има нарастващо безпокойство и завист:

Русия вече превъзхожда САЩ в толкова важна област и не се спира с постигнатото.

„Западните военни експерти изразиха загриженост относно отслабването на способностите на НАТО в областта на радиоелектронната война. По време на пребиваването на САЩ и съюзниците им в Афганистан те не срещнаха никаква съпротива.

Ключови тактики за електромагнитна война, като радиодисциплина, контрол над електромагнитните сигнатури и работа с честотите, бяха игнорирани. Това е предизвиква безпокойство, тъй като Русия и Китай напредват стремително в тази област“, ​​пише Bulgarian Military. 

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *