Невидими руски „Алигатори“ изпепелиха украинска военна техника!

Свят
Министерството на отбраната на Русия публикува кадри от бойната работа на екипажите на ударни хеликоптери Ка-52 ”Алигатор”, които са унищожили танкове, бронетранспортьори и друго оръжие на позициите на украинските въоръжени сили.

„Екипажите на хеликоптер унищожиха танкове, бронетранспортьори и друго оръжие на позициите на въоръжените сили на Украйна с управляеми ракети. Въздушните удари са извършени с управляеми и неуправляеми ракети“, се казва в коментар на министерството.

На кадрите, публикувани от Министерството на отбраната на Руската федерация, се вижда как хеликоптери Ка-52 нанасят удари по наземни цели с управляеми и неуправляеми ракети. Резултатът от тяхното поражение е регистриран чрез обективен контрол.

 

От министерството отбелязаха, че в хода на специалната военна операция армейската авиация изпълнява задачите по ескортиране на колони, унищожаване на бронирана техника, доставка на войски, военни товари, авиационна поддръжка на подразделения, изпълняващи задачи в рамките на специалната операция.

 

Ка-52 „Алигатор“ е боен разузнавателен и атакуващ хеликоптер. Предназначен е за унищожаване на танкове, бронирана и небронирана военна техника, жива сила, хеликоптери и други самолети на противника на фронтовата линия и в тактическа дълбочина, при всякакви метеорологични условия и по всяко време на деня. Ка-52 може да осигури разузнаване на целта, разпределение на целта и инструментално целеуказване. Оборудван е с устройства за намаляване на видимостта, електронна система за защита и активни противодействия.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *