Невиждано! Депутатите се сбиха, а след тях си налетяха с юмруци и журналисти /СНИМКИ/

България отблизо

След блокадата на парламента,  при единия от изходите имаше спречкване между народни представители от ДПС и „Възраждане“.

 

Заседанието започна напрегнато, тъй като депутатите от „Възраждане“ блокираха парламентарната трибуна и не допуснаха колегите си до нея. Това наложи изказванията да се правят от място.

 

Съпартиец на Костадинов, обаче, беше хванат в опасна близост до тонколоните, осигуряващи озвучаването.

Изглежда това не е бил единственият опит за вадене на кабели и прекъсване на звука.

Йордан Цонев от ДПС е забелязал изваден кабел в един от ъглите на залата. В опита си да го върне на мястото му той се изправя срещу представители на „Възраждане“, които пазят изходите на залата. Цонев влиза с пререкание със Славчо Крумов, което бързо прераства в ожесточен спор.

Мигновено се намесват депутати от ДПС като един от първите появили се редом до Цонев е Делян Пеевски. Той спира с тяло напиращите представители на „Възраждане“ докато Цонев пробва да включи кабела в колоната. Пеевски също се опитва да оправи колоната.

Намесват се и квестори, които полагат усилия да разделят депутатите, но в един момент настава блъсканица.

След като страстите се успокояват, Цонев и Пеевски се връщат по местата си.

 

След сбъсъците между депутати в пленарната зала, напрежението завладя и журналистическата гилдия. В кулоарите се сдърпаха оператор на bTV и журналистът Димитър Байрактаров, който беше депутат в 44-ото Народно събрание (НС). 

За какво се скараха?

Обичайното напрежение сред медиите е борбата за място, като този път Байрактаров се възмути, че няма място за него и че той може да поиска да застане най-отпред, защото това не било мястото на казионните медии, каквито той нарече представителите на трите национални телевизии.

 

Агресивният тон на Байрактаров не беше насочен към всички, но му отвърна операторът на bTV, който го попита какъв е – дали е депутат или журналист.

Какво стана?

Двамата се предизвикваха един друг, след което се стигна и до размяна на удари и грозни думи между тях. Други журналисти и оператори се намесиха да потушат напрежението.

Дойдоха и квесторите и боят беше осуетен.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *