Неизвестни подробности около новия шеф на парламента Ива Митева и партия „Има такъв народ“!

България отблизо

Новият председател на Народното събрание Ива Митева не е член на нито една политическа партия, дори и на партията на Слави Трифонов „Има такъв народ“, която я излъчи на поста.

„Аз съм експерт, като такава съм влязла в партията. Никой не е изисквал от мен членство, така че имам пълна свобода на действие по отношение на моята експертиза. Работила съм с абсолютно всички партии от 2000 г. Била съм независим експерт и никога не съм действала политически“, каза тя.

Митева обясни, че е припознала някои от идеите на „Има такъв народ“ и заради това е депутат от партията на Слави Трифонов.

Според нея, е нужна промяна и е дошло времето по-млади хора да влязат в политиката.

„Трябва да влезе един новаторски дух в парламента и да започне да се подменя съставът му. Смятам, че след един или два избора той ще е коренно подменен с млади и неангажирани хора, които да взимат свободни решения“, каза Ива Митева.

Тя съобщи, че на днешното заседание на Председателския съвет е решено да няма великденска ваканция за депутатите.

Според нея не е нужно парламентът да бъде в почивка предвид този дълъг период, в който не заседава.

Tagged

1 thought on “Неизвестни подробности около новия шеф на парламента Ива Митева и партия „Има такъв народ“!

  1. Рупчева е на 49 години педесетака чука на вратата и и я смятат за млада? а аз когото бях едва на 40 години ме правеха ,че уж съм на 70години.та така подмяна ,подмяна,подмяна……..тази подмяна тече от 1989година и става все по –лошо!Нищо лично разбира се ,но на нас експерти не ни трябват ,а политически лица с ясни идей и програми за спасяването на българският народ и държава .До сега в годините все експерти имахме и ето до къде стигнахме с посни пици и прочие експертни програми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *