Немски експерт: Европа не е готова за война с Русия, ще бъде унищожена

Свят

Въоръжените сили на Европа не са готови за евентуална война срещу Русия, пише The Times, позовавайки се на думите на военния историк от Германия Зьонке Найцел.

На конференция по отбраната в Берлин Найцел и редица генерали от Бундесвера и военни експерти посочиха лошата логистика, намаляващия брой военни и снижаващите се запаси от оръжия и боеприпаси в германската армия и армиите на болшинството други страни от ЕС.

Германският военен историк Зьонке Найцел предупреди, че Европа не е готова за война с Русия и ще бъде „унищожена“ в конфликта, точно както Свещената Римска империя на германската нация прекрати своето съществуване заради Наполеон, съобщава The Times.

По време на конференцията по отбраната в Берлин няколко германски генерали също предположиха, че НАТО може да не успее да спечели „първото сражение“ на отбранителната война на източния фланг поради логистични проблеми.

Нещо повече. Военните в Европа никога не са се сблъсквали с истинска война. Не са се сблъсквали с такова безпрецедентно ниво на боестълкновение, което ги очаква, когато и ако на руската армия и се наложи да защитава своята родина.

Източник: https://www.thetimes.co.uk/article/europes-weak-armed-forces-could-be-washed-away-by-russia-bmxbc22gc

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *