Немски политолог разкри колко бойци се присъединяват към руската армия всеки ден

Свят

Политологът и професор в Кьолнския университет Томас Йегер говори пред телевизионния канал Phoenix, разкривайки какво се случва с втората руска армия, която още не взема участие в бойните действия в Украйна, а чака удобния момент, за да нанесе решаващия удар, който ще постави Украйна на колене.

 

Водещ: Освен всичко останало Путин каза, че нова мобилизация няма да има, защото около 1500 мъже доброволци се присъединяват към руската армия всеки ден. Той ги нарича герои, а след това имаше пряко включване от фронта.

Томас Йегер, професор в Кьолнския университет: Да, това е голяма тема в руското общество, защото руското общество се подготвяше за това, че ще има нова мобилизация, че още хора могат да бъдат мобилизирани.

Но Путин изхвърли тези съмнения и каза: „Имаме почти половин милион военни с оръжие, това е достатъчно, изобщо не ни трябва това (мобилизация, бел. ред)“.

Тоест всичко това бе демонстрирано с голяма увереност, заради това, че в руската армия всеки ден се вливат нови 1500 души и тя вече наброява почти два милиона бойци. Което означава, че Русия, така да се каже, е готова да води тази война тотално и без никакви съмнения в крайната победа.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *