Неочаквано и шокиращо: ДПС иска оставката на Борисов! Ето фактите!

България отблизо

Политологът Първан Симеонов от ”Галъп интернешънъл” прогнозира, че след оставката на Румен Порожанов, ДПС може да стане по-настойчиво в исканията за нова управленска формула и ново управление въобще.

Въпросът е дали това прикрито искане оставката на Борисов, ще се реализира, допълни той.

„До края на кампанията Борисов ще дава мило и драго, за да спечели тези избори. Ще гледа обаче да не повтаря и грешката от 2016 година като декларира, че независимо от резултата, той ще остане премиер“, заяви Симеонов пред БНР.

Според него, Бойко Борисов този път посегна на министър, който не смята само за свой, а за съсобственост с ДПС. По думите му, предстои да се види дали ще има проблем за ГЕРБ след оставката на Румен Порожанов. Може и да има сериозен проблем, защото ДПС отсега анонсира, че иска нова формула на управление. Което, с други думи казано, е оставката на Борисов.

„Новото е, че това бе министър, който се свързва с предполагаемо топлите отношения между ГЕРБ и ДПС.“, смята социологът.

Но Борисов отдавна е доказал, че чрез оставките успява да тушира напрежението, допълни Симеонов. Той отбелязва и факта, че БСП най-накрая ясно е заявила: „Задкулисието ли държи Борисов, че не маха министъра?“

Вече става все по-ясно, че задкулисието държи все още Борисов. Само че никой не знае докога ще трае това!/Фрог нюз/

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *