Неочаквано. Още една партия поиска предсрочни избори и заяви, че ще вземе властта

България отблизо

Единствената алтернатива на сегашното управление е „Има такъв народ“ (ИТН) и има шанс тя да участва в управлението на страната – това стана ясно от думите на депутата Станислав Балабанов.

Той каза и условието – със сигурност имат път към властта, но това ще стане след нови избори, когато българските граждани ще подредят политическата карта на страната.

 

„Единствената партия, която остана последователна след местните избори в София, се оказа ИТН. Единствената партия, която остава в опозиция и която до последно излъчваше свой кандидат за председател на Столичния общински съвет“, каза Балабанов в сутрешния блок на БНТ.

 

 

„Вече след като има председател на Столичния общински съвет (СОС) и след като видяхме новата сватба, само че на местно ниво – между ГЕРБ, ПП и вече с подкрепата на новите предатели от другите формации – от БСП и „Възраждане“, на опозицията така или иначе й се полага на паритетен принцип да поеме част от комисиите в СОС.

Но това не означава, че ние сме част от тази сглобка, напротив – останахме единствените истински, които удържаха на думата си в тази ситуация“, посочи депутатът на Слави Трифонов.

По отношение на бюджета на София, той каза, че 2,5 млрд. лева има да се разпределят и стремежът за власт и към икономически интереси обединява коренно различни формации.

„Ние стоим най-коректно в публичното пространство, защото защитихме волята на избирателите, които ни гласуваха доверие, макар че сме с трима общински съветници. Но като гледам как се развиват политическите процеси у нас, съвсем скоро ще бъдем много повече“, каза депутатът от ИТН.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *