Неочаквано се разкри каква тайна е издал президентът Вучич за властта в България!

България отблизо

Президентът на Сърбия Александър Вучич се обърна към Борисов и каза: Бойко, каквото кажеш, това ще правим, заяви транспортният министър Росен Желязков в ефира на btv по повод четиристранната среща чрез видеоконферентна връзка за пътуванията в съседните ни държави след карантината.

Със сърбите от 1 юни се договаряме да се пътува свободно, без налагане на карантина, в зависимост от целта на пътуване. За Гърция, отпадат от 1 юни пътуванията за медицински персонал, за компании, за работа. Туристическите пътувания, обаче, започват от 15 юни.

Няма да има карантина и като се върнете от почивка, където и да е, допълни транспортният министър.

Голямата въпросителна е Румъния, румънското правителство очаква санкция на техния парламент, за да може да вземе решение. Става въпрос за двустранни пътувания, затова разбирането за формалностите е важна тема.

С Турция още не сме се разбрали за пътуванията, каза още Желязков. Той коментира и протеста на превозвачите. Бизнесът на превозвачите е зависим от движението на хора. Голямата задача и пред държавата, и пред бизнеса, е да се върне доверието на хората, че пътуването е безопасно. Всеки един превозвач трябва да вземе мерки, с които да увери хората, че пътуването е безопасно, коментира транспортният министър.

През следващите няколко години все по-малко ще се пътува на дълги дистанции и все по-вече на къси дистанции. Това ще преформулира бизнес моделите, отбеляза той. Справихме се с пандемията. Това беше ангажимент на щаба и правителството, но успяхме и заради усилията на цялото общество. Съединението прави силата не е само антропология, това е ежедневен призив, пише в своя статия информационна агенция blitz.bg.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *